Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 615 wijnen

Domaine Fournier F. de Fournier Pinot Noir 2020

Herkomst: Frankrijk, Loire
Druif: Pinot Noir
Licht en fruitig rood
Domaine Fournier oogst de druiven van de beste wijngaarden in de Loirevallei, deze worden verwerkt tot deze heerlijke wijn op hun domein in Sancerre. Naast enorm populaire witte wijnen, voornamelijk van de voor Sancerre zo herkenbare Sauvignon Blanc, maakt Fournier deze zeer gebalanceerde Pinot Noir. En met succes, wat een heerlijk glas!
€ 12,45 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Fournier Pére et Fils is van oorsprong een familiebedrijf uit Verdigny (opgericht in 1950) en is zo’n 10 jaar geleden gekocht door de Nederlander Joost van der Does de Willebois. De afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in het bedrijf met als doel om nog betere wijnen te maken. 
Deze Pinot Noir is elegant en rond en heeft een mooie heldere kleur. In de geur en smaak herken je  frambozen, zwarte bes, kruiden en gras.

Wijnmakers Domaine Fournier
Wijnkaartnaam F. de Fournier Pinot Noir
Land Frankrijk
Regio Loire
Jaargang 2020
Druif Pinot Noir
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 14 - 16°C
Sluiting Kurk
Smaak Licht en fruitig rood
Alcohol 12%
Frankrijk, Sancerre
Als oud-topman van de Amsterdamse aandelenbeurs stapte Joost van der Does de Willebois 10 jaar geleden over naar de wijn. Hij kocht een wijngoed in de Loire en startte zijn eigen wijnbedrijf: Villebois. Enkele jaren geleden raakte hij in gesprek met de familie Fournier en kreeg de kans om dit iconische Loire wijnhuis te kopen. Hij aarzelde geen moment.
 
60 hectare topwijngaarden
Hij werd verliefd op de Loire en raakte enkele jaren geleden in gesprek met de familie Fournier en kreeg de kans om dit iconische Loire wijnhuis te kopen. Hij aarzelde geen moment. Fournier bezit meer dan 60 hectare topwijngaarden in de meest prestigieuze appellations, zoals Sancerre, Pouilly Fumé en Menetou-Salon.

Top 100 Wineries
De wijnen zijn in meer dan 65 landen verkrijgbaar en een magneet voor awards en hoge scores. Bovendien is het wijnhuis voor het tweede jaar op rij opgenomen in de lijst van de 100 beste wijndomeinen door het toonaangevende magazine Wines & Spirits. Zeer bewonderingswaardig voor een avontuur dat 10 jaar geleden begon met 10 hectare wijngaarden in Touraine. Tegenwoordig bezig Fournier meer dan 60 hectare topwijngaarden in de meest prestigieuze appellatiies, zoals Sancerre, Pouilly-Fumé en Menetou-Salon. De wijnen van Domaine Fournier scoren uitzonderlijk goed bij internationale en nationale wijnschrijvers, waaronder James Suckling.
 
Domaine Fournier
91 punten - International Wine & Spirit Competition (oogst 2019)
Anderen kochten ook