Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 597 wijnen
90 James Suckling

Domaine Fournier F. de Fournier Sauvignon Blanc 2020

Herkomst: Frankrijk, Loire
Druif: Sauvignon Blanc
Licht, fris en fruitig wit, Fris, groene appels, buxus, voldoende zuren
Domaine Fournier oogst de druiven van de beste wijngaarden in de Loirevallei, deze worden verwerkt tot deze heerlijke wijn op hun domein in Sancerre. Dit verklaart het typische mineralige Sauvignon Blanc karakter. In de smaak citrus en tropisch fruit, met een heerlijke ‘zesty’ bite. Perfect als aperitief, op het terras en bij ‘fruits du mer’. Proef zelf waarom dit een van hun populairste wijnen is.
€ 10,50 € 12,45 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Fournier Pére et Fils is van oorsprong een familiebedrijf uit Verdigny (opgericht in 1950) en is zo’n 10 jaar geleden gekocht door de Nederlander Joost van der Does de Willebois. De afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in het bedrijf met als doel om nog betere wijnen te maken. Een frisse Sauvignon Blanc, knisperend droog voorzien van sappig fruit met voldoende zuren. Bleekgeel van kleur. Een uitgesproken, frisse geur van groene appels en citrus met in de smaak passievrucht, buxus en kruiden.

 

Wijnmakers Domaine Fournier
Wijnkaartnaam F. de Fournier Sauvignon Blanc
Land Frankrijk
Regio Loire
Jaargang 2020
Druif Sauvignon Blanc
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 8 - 10°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Goede begeleider van schaal- en schelpdieren, "fruits de mer" en jonge geitenkaas.
Sluiting Kurk
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 11,5%
Duurzaamheid Biologisch gecertificeerd
Frankrijk, Sancerre
Als oud-topman van de Amsterdamse aandelenbeurs stapte Joost van der Does de Willebois 10 jaar geleden over naar de wijn. Hij kocht een wijngoed in de Loire en startte zijn eigen wijnbedrijf: Villebois. Enkele jaren geleden raakte hij in gesprek met de familie Fournier en kreeg de kans om dit iconische Loire wijnhuis te kopen. Hij aarzelde geen moment.
 
60 hectare topwijngaarden
Hij werd verliefd op de Loire en raakte enkele jaren geleden in gesprek met de familie Fournier en kreeg de kans om dit iconische Loire wijnhuis te kopen. Hij aarzelde geen moment. Fournier bezit meer dan 60 hectare topwijngaarden in de meest prestigieuze appellations, zoals Sancerre, Pouilly Fumé en Menetou-Salon.

Top 100 Wineries
De wijnen zijn in meer dan 65 landen verkrijgbaar en een magneet voor awards en hoge scores. Bovendien is het wijnhuis voor het tweede jaar op rij opgenomen in de lijst van de 100 beste wijndomeinen door het toonaangevende magazine Wines & Spirits. Zeer bewonderingswaardig voor een avontuur dat 10 jaar geleden begon met 10 hectare wijngaarden in Touraine. Tegenwoordig bezig Fournier meer dan 60 hectare topwijngaarden in de meest prestigieuze appellatiies, zoals Sancerre, Pouilly-Fumé en Menetou-Salon. De wijnen van Domaine Fournier scoren uitzonderlijk goed bij internationale en nationale wijnschrijvers, waaronder James Suckling.
 
Domaine Fournier
Gouden Award- Concours Mondial Bruxelles (oogst 2018)
Beste uit de test Geselectterd- Hubrecht Duijker (oogst 2018)
90 punten - James Suckling (oogst 2019)
Anderen kochten ook