Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 597 wijnen
91 Wine Enthusiast
91 Decanter

Domaine Fournier Sancerre Caillottes 2015

Herkomst: Frankrijk, Loire
Druif: Sauvignon Blanc
Smaakvol en complex wit, Elegant, witte bloesem, tropisch fruit, verfijnd
In de neus aroma's van witte bloesem, drakenfruit welke overgaat in een volle, fruitige smaak van tropisch fruit (guave, lychee) en een elegante afdronk.
€ 33,95 € 40,75 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Fournier Pére et Fils is van oorsprong een familiebedrijf uit Verdigny (opgericht in 1950) en is zo’n 10 jaar geleden gekocht door de Nederlander Joost van der Does de Willebois. De afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in het bedrijf met als doel om nog betere wijnen te maken. Deze Sancerre is gemaakt van Sauvignon Blanc druiven welke afkomstig zijn van 1 specifiek terroir: Caillottes. Typerend voor deze wijn is elegantie met tonen van witte bloesem, tropisch fruit en een verfijnde afdronk.

Wijnmakers Domaine Fournier
Wijnkaartnaam Fournier Caillottes - Cuvée Terroir
Land Frankrijk
Regio Loire
Jaargang 2015
Druif Sauvignon Blanc
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 10 - 12°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Goede combi met risotto, (gemarineerde) zalm of gegrilde kip met citroen
Sluiting Kurk
Smaak Smaakvol en complex wit
Alcohol 12,5%
Frankrijk, Sancerre
Als oud-topman van de Amsterdamse aandelenbeurs stapte Joost van der Does de Willebois 10 jaar geleden over naar de wijn. Hij kocht een wijngoed in de Loire en startte zijn eigen wijnbedrijf: Villebois. Enkele jaren geleden raakte hij in gesprek met de familie Fournier en kreeg de kans om dit iconische Loire wijnhuis te kopen. Hij aarzelde geen moment.
 
60 hectare topwijngaarden
Hij werd verliefd op de Loire en raakte enkele jaren geleden in gesprek met de familie Fournier en kreeg de kans om dit iconische Loire wijnhuis te kopen. Hij aarzelde geen moment. Fournier bezit meer dan 60 hectare topwijngaarden in de meest prestigieuze appellations, zoals Sancerre, Pouilly Fumé en Menetou-Salon.

Top 100 Wineries
De wijnen zijn in meer dan 65 landen verkrijgbaar en een magneet voor awards en hoge scores. Bovendien is het wijnhuis voor het tweede jaar op rij opgenomen in de lijst van de 100 beste wijndomeinen door het toonaangevende magazine Wines & Spirits. Zeer bewonderingswaardig voor een avontuur dat 10 jaar geleden begon met 10 hectare wijngaarden in Touraine. Tegenwoordig bezig Fournier meer dan 60 hectare topwijngaarden in de meest prestigieuze appellatiies, zoals Sancerre, Pouilly-Fumé en Menetou-Salon. De wijnen van Domaine Fournier scoren uitzonderlijk goed bij internationale en nationale wijnschrijvers, waaronder James Suckling.
 
Domaine Fournier
91 punten - Wine Enthusiast (oogst 2018)
91 punten - Decanter (oogst 2017)
91 punten - Wine Enthusiast (oogst 2016)
Goud Award- Concours Mondial Bruxelles (oogst 2018)
Anderen kochten ook