Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 627 wijnen
93 Wine Enthusiast
Domaine Fournier
Sancerre Les Bouffants
Herkomst: Frankrijk, Loire
Druif: Sauvignon Blanc
Onze single vineyard Bouffants bevindt zich op een van de beste 'Caillottes'-terroirs van de Sancerre-appellatie. Het is een zachte helling op het zuiden, gemaakt van kleigrond bedekt met kleine witte kalksteenstenen die de zonnestralen op de druiven reflecteren en zo de rijping van de druiven versnellen.
€ 47,50 | 75cl
Artikel niet op voorraad.
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100
Net zoals bij de grote ‘grand cru’ wijnen uit de Bourgogne, kiest Domaine Fournier ervoor om de mooiste wijngaarden te isoleren en hier, in zeer beperkte oplage, aparte wijnen van te maken. Hierdoor komt het terroir, de specifieke kenmerken van de plek waar de druiven groeien, prachtig naar voren. Echte collector items dus deze wijnen, en alle drie met een uniek label, waar de exacte locatie van de wijngaard prachtig in kaart is gebracht.
 
Les Bouffants wordt met zorg geoogst, op perfecte rijpheid. De extractie van de sappen gebeurt onder lage druk voor de koude opslag op de droesem gedurende 6 tot 8 dagen voorafgaand aan de start van de fermentatie. De sappen worden bij lage temperaturen gefermenteerd en vervolgens 10-12 maanden op de droesem gerijpt met een wekelijkse batonnage om alle rijkdom en complexiteit van deze prachtige wijngaard te onthullen.
Wijnmakers Domaine Fournier
Land Frankrijk
Regio Loire
Druif Sauvignon Blanc
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 10 - 12°C
Bewaarpotentie 6 -10 Jaar
Wijn & Spijs Witvis, truffel
Sluiting Kurk
Alcohol 12,5%
Frankrijk, Sancerre
Als oud-topman van de Amsterdamse aandelenbeurs stapte Joost van der Does de Willebois 10 jaar geleden over naar de wijn. Hij kocht een wijngoed in de Loire en startte zijn eigen wijnbedrijf: Villebois. Enkele jaren geleden raakte hij in gesprek met de familie Fournier en kreeg de kans om dit iconische Loire wijnhuis te kopen. Hij aarzelde geen moment.
 
60 hectare topwijngaarden
Hij werd verliefd op de Loire en raakte enkele jaren geleden in gesprek met de familie Fournier en kreeg de kans om dit iconische Loire wijnhuis te kopen. Hij aarzelde geen moment. Fournier bezit meer dan 60 hectare topwijngaarden in de meest prestigieuze appellations, zoals Sancerre, Pouilly Fumé en Menetou-Salon.
 
Hoge waardering
De wijnen zijn in meer dan 65 landen verkrijgbaar en een magneet voor awards en hoge scores.
Domaine Fournier
93 punten - Wine Enthusiast (oogst 2019)
Anderen kochten ook