Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 635 wijnen

João Portugal Ramos D by Duorum Ruby Port

Herkomst: Portugal, Douro
Druif: Tinta Barroca, Tinta Cầo, Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional
Port, Fruitig, zuidvruchten, lange afdronk, rijp
João Portugal Ramos en zijn vriend Jose Maria Soares Franco, beide befaamde wijnmakers in Portugal, begonnen in 2007 aan het Duorum project in de Douro. Zij maken hier onder andere deze overheerlijke Ruby Port. Een jonge port, vol fruit van kersen en bramen. Vol van smaak en perfect bij zachte, pittige kazen.
€ 15,50 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

De Duorum Ruby is een blend van geselecteerde jonge ports, gelagerd in houten vaten, die zorgen voor complexiteit, maar met name opvallen door hun enorm fruitige karakter (rijpe kersen en bramen).

Joa
Wijnkaartnaam D by Duorum Ruby Port
Land Portugal
Regio Douro
Druif Tinta Barroca, Tinta Cầo, Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional
Lagering Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 5 jaar te bewaren
Wijn & Spijs Een voortreffelijk aperitief en heerlijk bij een dessert.
Sluiting Kurk
Smaak Port
Alcohol 19,5%
Portugal, Alentejo - Douro - Vinho Verde
Dit familiebedrijf uit Alentejo (gelegen ten oosten van Lissabon) maakt in diverse delen van Portugal bijzonder mooie wijnen. Deze worden voornamelijk geproduceerd van lokale druiven en kenmerken zich door een internationaal zeer gewaardeerde stijl: zuiver, elegant, fruitig en met verrassend frisse zuren.
 
Dé referentie van Portugese wijnen 
João Portugal Ramos is een echte icoon in de Portugese wijnwereld en is bijzonder vaak onderscheiden voor zijn wijnen en zijn precieze manier van wijn maken. Zijn doelstelling is dan ook om dé referentie te zijn voor Portugese wijnen op internationaal niveau. Men zet hoog in op het gebied van kwaliteit van de wijnen, met veel respect voor de natuur. Kortom; gewaardeerde wijnen welke door vakkundige wijnmakers op een duurzame manier worden geproduceerd. 
 
Douro
In de Douro-vallei maken hellingen en hoogte het verschil en markeren ze het karakter en de persoonlijkheid van druiven en dus de wijnen. De wijngaarden van wijnhuis Duorum bevinden zich in de regio's Cima Corgo en Upper Douro, twee uitzonderlijke en beschermde terroirs, op hellingen van verschillende hoogtes (150-500 m). Zowel de wijngaarden als de het wijnhuis bevinden zich in de wijnstreek Douro, een van de oudste wijnregio's ter wereld. Het landschap en de culturele waarde zijn door UNESCO erkend als werelderfgoed. Joao Portugal Ramos en José Maria Soares Franco, twee wijnmakers die de afgelopen decennia de geschiedenis van de wijn in Portugal sterk hebben beïnvloed, hebben met wijnhuis Duorum hun krachten gebundeld. Samen hebben zij nieuw leven in oude wijngaarden van de Douro-Vallei geblazen.  
 
João Portugal Ramos
Anderen kochten ook