Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 639 wijnen
90 Robert Parker

João Portugal Ramos Vila Santa Red 2021

Herkomst: Portugal, Alentejo
Druif: Aragonez, Trincadeira
Licht en fruitig rood, elegant, rijp fruit, bramen, spicy
João Portugal Ramos is een icoon in de Portugese wijnwereld. En met 900 hectare aan wijngaarden hebben ze de mogelijheid om de beste plekken uit te zoeken voor hun wijnen. Al jarenlang is de Vila Santa een veelgevraagd glas wijn door zijn toegankelijke maar toch krachtige karakter. Alentejo op z'n best!
€ 9,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Zeer rijpe fruitgeuren in de neus die perfect samengaan met de kruidige tonen. Een elegante maar volle wijn met zachte tannines.

Joa
Wijnkaartnaam João Portugal Ramos Vila Santa Red
Land Portugal
Regio Alentejo
Jaargang 2021
Druif Aragonez, Trincadeira
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Perfect bij lamsvlees, worsten en pittige sauzen
Sluiting Kurk
Smaak Licht en fruitig rood
Alcohol 14%
Portugal, Alentejo - Douro - Vinho Verde
Dit familiebedrijf uit Alentejo (gelegen ten oosten van Lissabon) maakt in diverse delen van Portugal bijzonder mooie wijnen. Deze worden voornamelijk geproduceerd van lokale druiven en kenmerken zich door een internationaal zeer gewaardeerde stijl: zuiver, elegant, fruitig en met verrassend frisse zuren.
 
Dé referentie van Portugese wijnen 
João Portugal Ramos is een echte icoon in de Portugese wijnwereld en is bijzonder vaak onderscheiden voor zijn wijnen en zijn precieze manier van wijn maken. Zijn doelstelling is dan ook om dé referentie te zijn voor Portugese wijnen op internationaal niveau. Men zet hoog in op het gebied van kwaliteit van de wijnen, met veel respect voor de natuur. Kortom; gewaardeerde wijnen welke door vakkundige wijnmakers op een duurzame manier worden geproduceerd. 
 
Douro
In de Douro-vallei maken hellingen en hoogte het verschil en markeren ze het karakter en de persoonlijkheid van druiven en dus de wijnen. De wijngaarden van wijnhuis Duorum bevinden zich in de regio's Cima Corgo en Upper Douro, twee uitzonderlijke en beschermde terroirs, op hellingen van verschillende hoogtes (150-500 m). Zowel de wijngaarden als de het wijnhuis bevinden zich in de wijnstreek Douro, een van de oudste wijnregio's ter wereld. Het landschap en de culturele waarde zijn door UNESCO erkend als werelderfgoed. Joao Portugal Ramos en José Maria Soares Franco, twee wijnmakers die de afgelopen decennia de geschiedenis van de wijn in Portugal sterk hebben beïnvloed, hebben met wijnhuis Duorum hun krachten gebundeld. Samen hebben zij nieuw leven in oude wijngaarden van de Douro-Vallei geblazen.  
 
João Portugal Ramos
90 punten - Robert Parker (oogst 2015)
Anderen kochten ook