Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 639 wijnen
90 Robert Parker

João Portugal Ramos Alvarinho 2022

Herkomst: Portugal, Vinho Verde
Druif: Alvarinho
Smaakvol en complex wit, Tropisch fruit, citrus, elegant, unoaked
De mooiste witte wijn van JP Ramos is deze droge Alvarinho uit het noorden van Portugal. In deze koele grensregio worden erg fraaie en elegante Alvarinho's geproduceerd en zo ook deze heerlijke wijn. Zeer expressieve neus van citroen en bloemen. Een fraaie mineralige smaak en hints van tropisch fruit. Perfect met fruit-de-mer of andere frisse vis gerechten.
€ 18,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Een Alvarinho met een enorm opvallend neus van citrus en bloemen, gecombineerd met een mineralen en tropisch fruit in de smaak. Elegant en toegankelijk met een fijne afdronk. Wat een heerlijk glas!

Joa
Wijnkaartnaam João Portugal Ramos Alvarinho
Land Portugal
Regio Vinho Verde
Jaargang 2022
Druif Alvarinho
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 12 - 14°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 5 jaar te bewaren
Wijn & Spijs Een dinerwijn die tegen een stootje kan, stevige vissoorten, pasta's, ham en sardines
Sluiting Kurk
Smaak Smaakvol en complex wit
Alcohol 13%
Portugal, Alentejo - Douro - Vinho Verde
Dit familiebedrijf uit Alentejo (gelegen ten oosten van Lissabon) maakt in diverse delen van Portugal bijzonder mooie wijnen. Deze worden voornamelijk geproduceerd van lokale druiven en kenmerken zich door een internationaal zeer gewaardeerde stijl: zuiver, elegant, fruitig en met verrassend frisse zuren.
 
Dé referentie van Portugese wijnen 
João Portugal Ramos is een echte icoon in de Portugese wijnwereld en is bijzonder vaak onderscheiden voor zijn wijnen en zijn precieze manier van wijn maken. Zijn doelstelling is dan ook om dé referentie te zijn voor Portugese wijnen op internationaal niveau. Men zet hoog in op het gebied van kwaliteit van de wijnen, met veel respect voor de natuur. Kortom; gewaardeerde wijnen welke door vakkundige wijnmakers op een duurzame manier worden geproduceerd. 
 
Douro
In de Douro-vallei maken hellingen en hoogte het verschil en markeren ze het karakter en de persoonlijkheid van druiven en dus de wijnen. De wijngaarden van wijnhuis Duorum bevinden zich in de regio's Cima Corgo en Upper Douro, twee uitzonderlijke en beschermde terroirs, op hellingen van verschillende hoogtes (150-500 m). Zowel de wijngaarden als de het wijnhuis bevinden zich in de wijnstreek Douro, een van de oudste wijnregio's ter wereld. Het landschap en de culturele waarde zijn door UNESCO erkend als werelderfgoed. Joao Portugal Ramos en José Maria Soares Franco, twee wijnmakers die de afgelopen decennia de geschiedenis van de wijn in Portugal sterk hebben beïnvloed, hebben met wijnhuis Duorum hun krachten gebundeld. Samen hebben zij nieuw leven in oude wijngaarden van de Douro-Vallei geblazen.  
 
João Portugal Ramos
90 punten - Robert Parker (oogst 2017)
Anderen kochten ook