Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 635 wijnen
90 James Suckling

João Portugal Ramos Marquês de Borba Branco 2022

Herkomst: Portugal, Alentejo
Druif: Antao Vaz, Arinto, Viognier
Smaakvol en complex wit, Structuur, elegant, wit fruit, peer
João Portugal Ramos is een icoon in de Portugese wijnwereld. Overal in Portugal en ver daarbuiten kom je zijn wijnen tegen. Zijn bekendste is de Marquês de Borba serie. Deze branco is een heerlijk frisse en toch gelaagde witte wijn uit Alentejo. Heerlijk vol wit fruit van abrikozen en perziken wordt afgesloten met een frisse afdronk. Ontdek Portugal met de wijnen van João Portugal Ramos!
€ 11,75 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Een lichte citrustoon in de neus met een aangename mineraliteit maken deze Marquês de Borba Branco een aangenaam glas om te drinken. Een goede structuur en gebalanceerde zuren in de smaak met opvallend veel fruit en een lange afdronk.

Joa
Wijnkaartnaam João Portugal Ramos Marquês de Borba Branco
Land Portugal
Regio Alentejo
Jaargang 2022
Druif Antao Vaz, Arinto, Viognier
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 12 - 14°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Lekker bij salades, koude pasta's en gegrilde vis
Sluiting Kurk
Smaak Smaakvol en complex wit
Alcohol 12,5%
Portugal, Alentejo - Beiras - Douro- Vinhos Verdes
Dit familiebedrijf uit Alentejo (gelegen ten oosten van Lissabon) maakt in diverse delen van Portugal bijzonder mooie wijnen. Deze worden voornamelijk geproduceerd van lokale druiven en kenmerken zich door een internationaal zeer gewaardeerde stijl: zuiver, elegant, fruitig en met verrassend frisse zuren.
 
Dé referentie van Portugese wijnen 
João Portugal Ramos is een echte icoon in de Portugese wijnwereld en is bijzonder vaak onderscheiden voor zijn wijnen en zijn precieze manier van wijn maken. Zijn doelstelling is dan ook om dé referentie te zijn voor Portugese wijnen op internationaal niveau. Men zet hoog in op het gebied van kwaliteit van de wijnen, met veel respect voor de natuur. Zo zijn bijvoorbeeld de wijngaarden biologisch gecertificeerd en worden natuurlijke resten hergebruikt voor bemesting. Kortom; gewaardeerde wijnen welke door vakkundige wijnmakers op een duurzame manier worden geproduceerd. 
 
Duoro
In de Douro-vallei maken hellingen en hoogte het verschil en markeren ze het karakter en de persoonlijkheid van druiven en dus de wijnen. De wijngaarden van wijnhuis Duorum bevinden zich in de regio's Cima Corgo en Upper Douro, twee uitzonderlijke en beschermde terroirs, op hellingen van verschillende hoogtes (150-500 m). Zowel de wijngaarden als de het wijnhuis bevinden zich in de wijnstreek Douro, een van de oudste wijnregio's ter wereld. Het landschap en de culturele waarde zijn door UNESCO erkend als werelderfgoed. Joao Portugal Ramos en José Maria Soares Franco, twee wijnmakers die de afgelopen decennia de geschiedenis van de wijn in Portugal sterk hebben beïnvloed, hebben met wijnhuis Duorum hun krachten gebundeld. Samen hebben zij nieuw leven in oude wijngaarden van de Duoro-Vallei geblazen.  
 
João Portugal Ramos
88 punten - Robert Parker (oogst 2017)
90 punten - James Suckling (oogst 2019)
Perfumed aromas of honeysuckle, peach, lemon zest and vanilla bean. It’s medium-to full-bodied with tangy acidity and a creamy, fleshy palate. Arinto, antão vaz and viognier. Drink now.
90 punten - James Suckling (oogst 2022)
This has aromas of white peaches, lemons and fresh pears. Some chamomile. It’s medium-bodied, fresh and gently waxy. Arinto, antao vaz and viognier. Drink now.
Anderen kochten ook