Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 627 wijnen

João Portugal Ramos D by Duorum Tawny Port

Herkomst: Portugal, Douro
Druif: Tinta Barroca, Tinta Cầo, Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional
Port, Gerijpt, gedroogd fruit, lange afdronk, kruiden
João Portugal Ramos en zijn vriend Jose Maria Soares Franco, beide befaamde wijnmakers in Portugal, begonnen in 2007 aan het Duorum project in de Douro. Zij maken hier onder andere deze overheerlijke gerijpte Tawny Port. Het heerlijke gedroogde fruit, kruiden en een zachte, lange afdronk maken deze port zeer geschikt om te serveren bij harde of pittige zachte kazen.
€ 15,50 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

De Duorum Tawny is een blend van geselecteerde ports, gelagerd in kleine eiken houten vaten. De aroma's combineren rijp rood en gedroogd fruit met kruidige tonen.

Joa
Wijnkaartnaam D by Duorum Tawny Port
Land Portugal
Regio Douro
Druif Tinta Barroca, Tinta Cầo, Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional
Lagering Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 5 jaar te bewaren
Wijn & Spijs Een voortreffelijk aperitief en heerlijk bij een dessert.
Sluiting Kurk
Smaak Port
Alcohol 19,5%
Duurzaamheid Biologisch gecertificeerd
Portugal, Alentejo - Douro - Vinho Verde
Dit familiebedrijf uit Alentejo (gelegen ten oosten van Lissabon) maakt in diverse delen van Portugal bijzonder mooie wijnen. Deze worden voornamelijk geproduceerd van lokale druiven en kenmerken zich door een internationaal zeer gewaardeerde stijl: zuiver, elegant, fruitig en met verrassend frisse zuren.
 
Dé referentie van Portugese wijnen 
João Portugal Ramos is een echte icoon in de Portugese wijnwereld en is bijzonder vaak onderscheiden voor zijn wijnen en zijn precieze manier van wijn maken. Zijn doelstelling is dan ook om dé referentie te zijn voor Portugese wijnen op internationaal niveau. Men zet hoog in op het gebied van kwaliteit van de wijnen, met veel respect voor de natuur. Kortom; gewaardeerde wijnen welke door vakkundige wijnmakers op een duurzame manier worden geproduceerd. 
 
Douro
In de Douro-vallei maken hellingen en hoogte het verschil en markeren ze het karakter en de persoonlijkheid van druiven en dus de wijnen. De wijngaarden van wijnhuis Duorum bevinden zich in de regio's Cima Corgo en Upper Douro, twee uitzonderlijke en beschermde terroirs, op hellingen van verschillende hoogtes (150-500 m). Zowel de wijngaarden als de het wijnhuis bevinden zich in de wijnstreek Douro, een van de oudste wijnregio's ter wereld. Het landschap en de culturele waarde zijn door UNESCO erkend als werelderfgoed. Joao Portugal Ramos en José Maria Soares Franco, twee wijnmakers die de afgelopen decennia de geschiedenis van de wijn in Portugal sterk hebben beïnvloed, hebben met wijnhuis Duorum hun krachten gebundeld. Samen hebben zij nieuw leven in oude wijngaarden van de Douro-Vallei geblazen.  
 
João Portugal Ramos
Anderen kochten ook