Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 639 wijnen
https://www.winelist.nl/media/cache/16x9_thumb/media/image/article-overview/102-Feudo-Maccari-blogbanner-z-tekst.jpg

Feudo Maccari

Antonio Moretti Cuseri is eigenaar van wijnhuis Tenuta Sette Ponti in Toscane en maakt hier de Super-Tuscan wijnen; Oreno (99 punten) en Orma (95 punten). Tijdens een bezoek aan het eiland in de jaren ‘90 werd werd het zaadje voor wijnhuis Feudo Maccari geplant. Hier maakt Cuseri nu ook Super-Sicilians.

Super Sicilian: Saia
De topwijn Saia is gemaakt van de lokale held Nero d’Avola en scoort geweldig met o.a. 93 punten van James Suckling en de maximale 3 bicchieri van de Italiaanse wijnbijbel Gambero Rosso voor jaargang 2018. Een zeer indrukwekkende wijn, met een geweldige prijs-kwaliteit verhouding.
 
Grillo
Het wijnhuis maakt twee witte wijnen van het authentieke druivenras Grillo; Olli en Family & Friends. Ondanks dat ze zijn gemaakt van dezelfde druif, zijn het toch twee zeer verschillende wijnen. Olli is een frisse wijn vol aroma’s van fruit, bloemen en zoete amandelen. De Family & Friends daarentegen is opgevoed op eikenhout, is daardoor voller van smaak en heeft naast citrus aroma’s ook mooie delicate tonen van vanille en kaneel.

Vulkanische gronden van de Etna
De icoonwijn van Feudo Maccari is gelegen op de Etna; Animardente Etna Rosso. Werkelijk uniek vulkanisch terroir in combinatie met de inheemse druif Nerello Mascalese. Deze wijnen krijgen steeds meer aandacht van de wijnschrijvers, sommeliers en wijnliefhebbers. Ontdek waarom!