Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 637 wijnen
93 James Suckling
92 Robert Parker
92 Falstaff

Feudo Maccari Saia Nero d'Avola 2018

Herkomst: Italië, Sicilië
Druif: Nero d'Avola
Krachtig en complex rood, Zwoel, zwart fruit, kruiden, lange afdronk
Feudo Maccari is gelegen in het oostelijk deel van Sicilië in de plaats Noto. De wijnen die men hier produceert van druiven, afkomstig van wijngaarden gelegen in vulkanische grond en gelegen dichtbij de Middellandse Zee, zijn vol van smaak met voldoende frisheid waardoor deze perfect te combineren zijn met eten. Saia, het Arabische woord voor de irrigatiekanalen die eeuwen geleden zijn gebouwd om regenwater op te vangen, is gemaakt met de lokale Siciliaanse druif Nero d’Avola. Deze top Nero d'Avola barst van het rijpe zwarte fruit met zachte tonen van kruiden en eikenhout met een uitzonderlijke lange afdronk met zachte tannines.
€ 28,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Rubyrode kleur. Een zeer uitgesproken neus met aroma's van zwarte kersen, kruiden, mint en eiken. Een verleidelijke smaak van sappig rijp zwart fruit en een uitzonderlijke lange afdronk met zachte tannines.

Wijnmakers Fuedo Macari
Wijnkaartnaam Feudo Maccari Saia Nero d'Avola
Land Italië
Regio Sicilië
Jaargang 2018
Druif Nero d'Avola
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 10 - 12 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Perfect bij stevige rood vleesgerechten en (wild)gebraad
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14%
De wijngaarden
Feudo Maccari ligt in Val die Noto, het oostelijke gedeelte van Sicilië. Het estate is zo’n 120 hectare groot, waarvan 50 hectare grond beplant is met druivenstokken. Sommige druivenstokken zijn tot wel 50 jaar oud, voor een druivenstok een enorme prestatie. De kwaliteit stijgt met de jaren, maar de plant levert wel minder op. De stokken groeien veelal in rotsachtige, vulkanische grond en op verschillende hoogtes. Dit, in combinatie met grote verschillen in de temperaturen overdag en ’s nachts, zorgt voor een ultieme balans in de wijnen.
 
Het estate
Op het estate bevinden zich ook een guesthouse, een proeflokaal en, uiteraard de wijnkelder. In dit gebied is de Nero d’Avola de bekendste druivensoort. Bij de Nero d’Avola worden de ranken niet met draad of houtwerk ondersteund, maar deze groeien in een lage, dichte struikvorm. Het is één van de meest interessante druiven van Sicilië en het wordt gekenmerkt door zijn structuur, intensiteit en ronding van fruit.

Traditionele druiven
Het wijnhuis Feudo Maccari bezit 50 hectare aan wijngaarden die zijn gelegen op verschillende hoogtes met diverse bodemsoorten. Dit zorgt voor een mooie balans en complexiteit in de wijnen. De wijnen van Feudo Maccari worden voornamelijk gemaakt van inheemse druivenrassen zoals; Grillo, Nero d’Avola en Nerello Mascalese. Maar ze kunnen ook uitstekend uit de voeten met het internationale druivenras Syrah. Proef zeker eens de Mahâris; een pittige Syrah met een sterk Siciliaans karakter.
 
De wijnen
Het estate maakt twee icoonwijnen; Saia, gemaakt van 100% Nero d’Avola druiven, een explosie van fruit en een volle, ronde smaak. De wijn heeft zijn naam te danken aan de irrigatiekanalen die de Arabieren eeuwen geleden bouwden om regenwater op te vangen. De traditionele alberello-wijnstokken en de rijping in Franse barriques maken het een kampioen van de categorie. Dat wordt bewezen door de vele awards die deze wijn in de wacht weet te slepen.
 
Mahâris weergeeft de combinatie van verschillende stijlen en culturen die het eiland rijk is. De wijn is gemaakt met 100% Syrah druiven, deze druif gedijt perfect in het hete klimaat. De naam van de wijn staat voor de wachttorens die vroeger werden gebruikt om vijanden vanaf zee te zien aankomen. Beide wijnen zijn zeer de moeite waard om te proberen en meten zich met de top. Feudo Maccari produceert daarnaast ook nog een jonge Nero d’Avola, frivool, soepel en heerlijk bij Italiaanse lunches. Grillo kan uiteraard niet ontbreken. Deze frisse, fruitige witte wijn kan eigenlijk nooit mis gaan en weergeeft net zoals de andere wijnen het typische karakter van Sicilië.
 
Feudo Maccari
93 punten - James Suckling (oogst 2018)
Sweet and sour-cherry with walnut and toasted-oak aromas that follow through to a full body with juicy fruit and chewy tannin on the palate. Savory. Smoky meat at the end with lovely fruit. Drink now or hold.
92 punten - Robert Parker (oogst 2018)
Here is another pure expression of Nero d'Avola that aspires to bring us the most sophisticated and nuanced approach to a grape that is too often relegated to basic workhorse functions that are far below its potential. Wines like this have successfully carved out a space for high-end Sicilian reds in retailers across the world. The Feudo Maccari 2018 Sicilia Saia is proud and generous, with thick layers of dark fruit folded into soft oak and spice. This release of 65,000 bottles tastes great now, straight out of the gate, so there isn't much need to wait longer.
92 punten - Falstaff (oogst 2018)
Anderen kochten ook