Deze Saia van Feudo Maccari is een biologische Siciliaanse Nero d’Avola afkomstig uit de Val di Noto, waar kalksteen- en vulkanische bodems overheersen en oude alberello-stokken maximaal terroir expressie bieden. De druiven worden met de hand geplukt en na fermentatie 10–14 maanden gerijpt op Franse barriques, gevolgd door minstens zes maanden rust op fles. Deze rijpingsmethode geeft de wijn een complexe structuur zonder zijn expressieve fruit tot onder te drukken, terwijl de mediterrane kruiden en minerale accenten een elegante smaakervaring vormen. De wijn heeft een gebalanceerde tanninestructuur en de frisse, fruitige kern met een middellange lengte
Wijnhuis | Feudo Maccari |
Land | Italië |
Regio | Sicilië |
Druif | Nero d'Avola |
Lagering | 100% op eikenhouten vaten |
Temperatuur | 18°C |
Bewaarpotentie | Op dronk en nog 10 - 12 jaar na het oogstjaar te bewaren |
Wijn & Spijs | Perfect bij stevige rood vleesgerechten en (wild)gebraad |
Sluiting | Kurk |
Smaak | Krachtig en complex rood |
Alcohol | 14% |
Jaargang | 2021 |