Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 656 wijnen
92 James Suckling

Feudo Maccari Rosé di Neré Nero d'Avola 2021

Herkomst: Italië, Sicilië - I.G.T. Terre Siciliane
Druif: Nero d'Avola
Fruitige en frisse rosé, Sappig, Kersen, Peer, Frisse afdronk
Licht kersenrood gekleurde rosé. In de neus een explosie aan bloem- en fruit aroma's, in de smaak mooie tonen van rijpe peer en kersen met een frisse en sappige afdronk.
€ 11,50
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

De wijngaarden van Feudo Maccari, met ongeveer een grote van 50 hectaren, liggen verspreid op witte en zwarte vulkanische bodems waar sommige wijnranken al meer dan 30 jaar floreren. Voor deze rosé combineert Maccari verschillende stukken van hun wijngaarden om een perfect gebalanceerde rosé te produceren. 

Wijnmakers Fuedo Macari
Land Italië
Regio Sicilië - I.G.T. Terre Siciliane
Jaargang 2021
Druif Nero d'Avola
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 8 - 10°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Heerlijk als aperitief of bij zomerse gerechten
Sluiting Kurk
Smaak Fruitige en frisse rosé
Alcohol 14%
De wijngaarden
Feudo Maccari ligt in Val die Noto, het oostelijke gedeelte van Sicilië. Het estate is zo’n 120 hectare groot, waarvan 50 hectare grond beplant is met druivenstokken. Sommige druivenstokken zijn tot wel 50 jaar oud, voor een druivenstok een enorme prestatie. De kwaliteit stijgt met de jaren, maar de plant levert wel minder op. De stokken groeien veelal in rotsachtige, vulkanische grond en op verschillende hoogtes. Dit, in combinatie met grote verschillen in de temperaturen overdag en ’s nachts, zorgt voor een ultieme balans in de wijnen.
 
Het estate
Op het estate bevinden zich ook een guesthouse, een proeflokaal en, uiteraard de wijnkelder. In dit gebied is de Nero d’Avola de bekendste druivensoort. Bij de Nero d’Avola worden de ranken niet met draad of houtwerk ondersteund, maar deze groeien in een lage, dichte struikvorm. Het is één van de meest interessante druiven van Sicilië en het wordt gekenmerkt door zijn structuur, intensiteit en ronding van fruit.

Traditionele druiven
Het wijnhuis Feudo Maccari bezig 50 hectare aan wijngaarden die zijn gelegen op verschillende hoogtes met diverse bodemsoorten. Dit zorgt voor een mooie balans en complexiteit in de wijnen. De wijnen van Feudo Maccari worden voornamelijk gemaakt van inheemse druivenrassen zoals; Grillo, Nero d’Avola en Nerello Mascalese. Maar ze kunnen ook uitstekend uit de voeten met het internationale druivenras Syrah. Proef zeker eens de Mahâris; een pittige Syrah met een sterk Siciliaans karakter.
 
De wijnen
Het estate maakt twee icoonwijnen; Saia, gemaakt van 100% Nero d’Avola druiven, een explosie van fruit en een volle, ronde smaak. De wijn heeft zijn naam te danken aan de irrigatiekanalen die de Arabieren eeuwen geleden bouwden om regenwater op te vangen. De traditionele alberello-wijnstokken en de rijping in Franse barriques maken het een kampioen van de categorie. Dat wordt bewezen door de vele awards die deze wijn in de wacht weet te slepen.
 
Mahâris weergeeft de combinatie van verschillende stijlen en culturen die het eiland rijk is. De wijn is gemaakt met 100% Syrah druiven, deze druif gedijt perfect in het hete klimaat. De naam van de wijn staat voor de wachttorens die vroeger werden gebruikt om vijanden vanaf zee te zien aankomen. Beide wijnen zijn zeer de moeite waard om te proberen en meten zich met de top. Feudo Maccari produceert daarnaast ook nog een jonge Nero d’Avola, frivool, soepel en heerlijk bij Italiaanse lunches. Grillo kan uiteraard niet ontbreken. Deze frisse, fruitige witte wijn kan eigenlijk nooit mis gaan en weergeeft net zoals de andere wijnen het typische karakter van Sicilië.
 
Feudo Maccari
92 punten - James Suckling (oogst 2020)
Enticing nose of cherry and orange blossoms, red-peach skins and something bright and green, almost caper-like. Medium-bodied with good focus and balance, leading to a finish that embraces both the fruity and savory notes. Leaves you with a distinctive, fresh-caper aftertaste. Delicious. Drink now.
Anderen kochten ook