Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 635 wijnen
96 James Suckling

Feudo Maccari 'Vigna Sultana' Nero d'Avola 2021

Herkomst: Italië, Sicilië
Druif: Nero d'Avola
Krachtig en complex rood, Zwoel, rode bessen, kruiden, lange afdronk
De Vigna Sultana van Feudo Maccari onthult de kunst van wijn maken in zijn meest verfijnde vorm. Geworteld in de vruchtbare gronden van Sicilië, weeft deze wijn een verhaal van traditie, passie en vakmanschap. Met elke slok ontdek je een symfonie van smaken, een harmonie tussen de zonovergoten druiven en de zorgvuldige hand van de wijnmaker. Zeer schaars!
€ 94,00 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Uitgesproken hellend, struikvormig opgeleide wijngaard gericht naar het noordwesten. Witte bodem van kalksteenmatrix is rijk aan mineralen. De uitgesproken helling en een zeer schrale bodem versterken de pedoklimatische eigenschappen waar de Nero d'Avola druiven een natuurlijk habitat vinden. Het is een extreem terroir, een combinatie van omgevings- en menselijke factoren die Sultana onderscheiden van andere wijngaarden. Het licht gereflecteerd door de witte bodems van Sultana verbetert de kenmerken van de druiven van de wijngaard.

Wijnmakers Fuedo Macari
Land Italië
Regio Sicilië
Jaargang 2021
Druif Nero d'Avola
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 18°C
Bewaarpotentie Nog minimaal 15 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Perfect bij stevige rood vleesgerechten en (wild)gebraad
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14,5%
De wijngaarden
Feudo Maccari ligt in Val die Noto, het oostelijke gedeelte van Sicilië. Het estate is zo’n 120 hectare groot, waarvan 50 hectare grond beplant is met druivenstokken. Sommige druivenstokken zijn tot wel 50 jaar oud, voor een druivenstok een enorme prestatie. De kwaliteit stijgt met de jaren, maar de plant levert wel minder op. De stokken groeien veelal in rotsachtige, vulkanische grond en op verschillende hoogtes. Dit, in combinatie met grote verschillen in de temperaturen overdag en ’s nachts, zorgt voor een ultieme balans in de wijnen.
 
Het estate
Op het estate bevinden zich ook een guesthouse, een proeflokaal en, uiteraard de wijnkelder. In dit gebied is de Nero d’Avola de bekendste druivensoort. Bij de Nero d’Avola worden de ranken niet met draad of houtwerk ondersteund, maar deze groeien in een lage, dichte struikvorm. Het is één van de meest interessante druiven van Sicilië en het wordt gekenmerkt door zijn structuur, intensiteit en ronding van fruit.

Traditionele druiven
Het wijnhuis Feudo Maccari bezit 50 hectare aan wijngaarden die zijn gelegen op verschillende hoogtes met diverse bodemsoorten. Dit zorgt voor een mooie balans en complexiteit in de wijnen. De wijnen van Feudo Maccari worden voornamelijk gemaakt van inheemse druivenrassen zoals; Grillo, Nero d’Avola en Nerello Mascalese. Maar ze kunnen ook uitstekend uit de voeten met het internationale druivenras Syrah. Proef zeker eens de Mahâris; een pittige Syrah met een sterk Siciliaans karakter.
 
De wijnen
Het estate maakt twee icoonwijnen; Saia, gemaakt van 100% Nero d’Avola druiven, een explosie van fruit en een volle, ronde smaak. De wijn heeft zijn naam te danken aan de irrigatiekanalen die de Arabieren eeuwen geleden bouwden om regenwater op te vangen. De traditionele alberello-wijnstokken en de rijping in Franse barriques maken het een kampioen van de categorie. Dat wordt bewezen door de vele awards die deze wijn in de wacht weet te slepen.
 
Mahâris weergeeft de combinatie van verschillende stijlen en culturen die het eiland rijk is. De wijn is gemaakt met 100% Syrah druiven, deze druif gedijt perfect in het hete klimaat. De naam van de wijn staat voor de wachttorens die vroeger werden gebruikt om vijanden vanaf zee te zien aankomen. Beide wijnen zijn zeer de moeite waard om te proberen en meten zich met de top. Feudo Maccari produceert daarnaast ook nog een jonge Nero d’Avola, frivool, soepel en heerlijk bij Italiaanse lunches. Grillo kan uiteraard niet ontbreken. Deze frisse, fruitige witte wijn kan eigenlijk nooit mis gaan en weergeeft net zoals de andere wijnen het typische karakter van Sicilië.
 
Feudo Maccari
96 punten - James Suckling (oogst 2021)
Spectacular aromas of hibiscus, lemon blossom, raspberry, and red licorice. Loads of crushed red berries. Medium body with fine, caressing tannins. Bright acidity at the end. A triumph. Drink or hold.