Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 615 wijnen

João Portugal Ramos Duorum Late Bottled Vintage Port 2017

Herkomst: Portugal, Douro
Druif: Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional
Port, Zwart fruit, diepe rode kleur, lange afdronk, cassis
João Portugal Ramos en zijn vriend Jose Maria Soares Franco, beide befaamde wijnmakers in Portugal, begonnen in 2007 aan het Duorum project in de Douro. Zij maken hier onder andere deze overheerlijke Late Bottled Vintage Port (LBV). Deze LBV port heeft intense en complexe aroma's gedomineerd door rijp zwart fruit, zoals zwarte bes, pruim en cassis. Dit wordt aangevuld met exotisch hout en balsamico-achtige tonen. Perfect als afsluiter van een diner bij harde of blauwader kazen.
€ 25,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

De Duorum Late Bottled Vintage heeft een rijping ondergaan in eiken houten vaten. Deze port heeft een diepe rode kleur met paarse tonen. Het bevat intense en complexe aroma's gedomineerd door rijp zwart fruit, zoals zwarte bes, pruim en cassis. Dit wordt aangevuld met exotisch hout en balsamico-achtige tonen. Al deze aspecten dragen bij aan een uitstekende complexiteit dat met de tijd nog zal toenemen. Deze karakteristieke kenmerken maken het een krachtige port met een volle body. Een project van twee bevlogen mannen (Duorum betekent 'from two'), die het behoud van dit unieke terroir en de biodiversiteit als hoofddoel stellen.

Joa
Wijnkaartnaam Duorum Late Bottled Vintage Port
Land Portugal
Regio Douro
Jaargang 2017
Druif Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional
Lagering Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 5 jaar te bewaren
Wijn & Spijs Een heerlijk aperitief dat opzichzelfstaand genoten kan worden.
Sluiting Kurk
Smaak Port
Alcohol 19,5%
Portugal, Alentejo - Beiras - Douro- Vinhos Verdes
Dit familiebedrijf uit Alentejo (gelegen ten oosten van Lissabon) maakt in diverse delen van Portugal bijzonder mooie wijnen. Deze worden voornamelijk geproduceerd van lokale druiven en kenmerken zich door een internationaal zeer gewaardeerde stijl: zuiver, elegant, fruitig en met verrassend frisse zuren.
 
Dé referentie van Portugese wijnen 
João Portugal Ramos is een echte icoon in de Portugese wijnwereld en is bijzonder vaak onderscheiden voor zijn wijnen en zijn precieze manier van wijn maken. Zijn doelstelling is dan ook om dé referentie te zijn voor Portugese wijnen op internationaal niveau. Men zet hoog in op het gebied van kwaliteit van de wijnen, met veel respect voor de natuur. Zo zijn bijvoorbeeld de wijngaarden biologisch gecertificeerd en worden natuurlijke resten hergebruikt voor bemesting. Kortom; gewaardeerde wijnen welke door vakkundige wijnmakers op een duurzame manier worden geproduceerd. 
 
Duoro
In de Douro-vallei maken hellingen en hoogte het verschil en markeren ze het karakter en de persoonlijkheid van druiven en dus de wijnen. De wijngaarden van wijnhuis Duorum bevinden zich in de regio's Cima Corgo en Upper Douro, twee uitzonderlijke en beschermde terroirs, op hellingen van verschillende hoogtes (150-500 m). Zowel de wijngaarden als de het wijnhuis bevinden zich in de wijnstreek Douro, een van de oudste wijnregio's ter wereld. Het landschap en de culturele waarde zijn door UNESCO erkend als werelderfgoed. Joao Portugal Ramos en José Maria Soares Franco, twee wijnmakers die de afgelopen decennia de geschiedenis van de wijn in Portugal sterk hebben beïnvloed, hebben met wijnhuis Duorum hun krachten gebundeld. Samen hebben zij nieuw leven in oude wijngaarden van de Duoro-Vallei geblazen.  
 
João Portugal Ramos
Anderen kochten ook