Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 637 wijnen
94 Robert Parker
94 Wine spectator
92 Wine Enthusiast

João Portugal Ramos Duorum Vintage 2011

Herkomst: Portugal, Douro
Druif: Sousao, Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional
Port, Zwart fruit, diepe rode kleur, braam, lange afdronk
Samen met zijn jeugdvriend José Maria Soares Franco is João Portugal Ramos in 2007 begonnen met het project “Duorum” (“for two”) waar men zich richt op de potentie van de oudere wijngaarden in dit gebied wat zich kenmerkt door de bijzonder steile wijngaarden aan de oevers van de “gouden” rivier Douro (Duero). José brengt meer dan voldoende wijnkennis met zich mee, niet alleen als belangrijkste wijnmaker van Sogrape (Sandeman, Offley, Casa Ferreirinha) maar tevens was hij gedurende 27 jaar de wijnmaker van Barca Velha – de icoonwijn van Portugal. Tijdens een diner in 2006 weet João José over te halen om gezamenlijk aan dit bijzondere project te beginnen. Nu kan José – overtuigd van de potentie van dit gebied en samen met zijn jeugdvriend – de wijnen maken die hij zelf wil maken en niet de wijnen die hij moet maken. De gecombineerde wijnkennis van deze 2 iconen in de Portugese wijnwereld, in combinatie met het streven naar top kwaliteit druiven afkomstig van oudere, hoogstaande wijngaarden met groot respect voor de natuur, zorgt voor een uniek portfolio aan (Port) wijnen.
€ 135,00 | 75cl
Artikel niet op voorraad.
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

De Duorum Vintage 2011 is een blend van oude wijnstokken van Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz en Sousão. Deze port heeft een diepe rode kleur met intense en elegante aroma's van rijp zwart fruit zoals braam, pruim en zwarte bes. Het heeft een volle body met een goede structuur en een perfecte balans tussen zuren en het fruit, waardoor de afdronk elegant is. Daarnaast heeft de wijn een uitstekend bewaarpotentieel.

Joa
Wijnkaartnaam Duorum Vintage 2011
Land Portugal
Regio Douro
Jaargang 2011
Druif Sousao, Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional
Lagering Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 5 jaar te bewaren
Wijn & Spijs Een heerlijk aperitief dat past bij kaas of een stevig dessert.
Sluiting Kurk
Smaak Port
Alcohol 20%
Portugal, Alentejo - Douro - Vinho Verde
Dit familiebedrijf uit Alentejo (gelegen ten oosten van Lissabon) maakt in diverse delen van Portugal bijzonder mooie wijnen. Deze worden voornamelijk geproduceerd van lokale druiven en kenmerken zich door een internationaal zeer gewaardeerde stijl: zuiver, elegant, fruitig en met verrassend frisse zuren.
 
Dé referentie van Portugese wijnen 
João Portugal Ramos is een echte icoon in de Portugese wijnwereld en is bijzonder vaak onderscheiden voor zijn wijnen en zijn precieze manier van wijn maken. Zijn doelstelling is dan ook om dé referentie te zijn voor Portugese wijnen op internationaal niveau. Men zet hoog in op het gebied van kwaliteit van de wijnen, met veel respect voor de natuur. Kortom; gewaardeerde wijnen welke door vakkundige wijnmakers op een duurzame manier worden geproduceerd. 
 
Douro
In de Douro-vallei maken hellingen en hoogte het verschil en markeren ze het karakter en de persoonlijkheid van druiven en dus de wijnen. De wijngaarden van wijnhuis Duorum bevinden zich in de regio's Cima Corgo en Upper Douro, twee uitzonderlijke en beschermde terroirs, op hellingen van verschillende hoogtes (150-500 m). Zowel de wijngaarden als de het wijnhuis bevinden zich in de wijnstreek Douro, een van de oudste wijnregio's ter wereld. Het landschap en de culturele waarde zijn door UNESCO erkend als werelderfgoed. Joao Portugal Ramos en José Maria Soares Franco, twee wijnmakers die de afgelopen decennia de geschiedenis van de wijn in Portugal sterk hebben beïnvloed, hebben met wijnhuis Duorum hun krachten gebundeld. Samen hebben zij nieuw leven in oude wijngaarden van de Douro-Vallei geblazen.  
 
João Portugal Ramos
94 punten - Robert Parker (oogst 2011)
94 punten - Wine spectator (oogst 2011)
92 punten - Wine Enthusiast (oogst 2011)
Anderen kochten ook