Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 627 wijnen
93 Wine Enthusiast
92 James Suckling

João Portugal Ramos Duorum Reserve Old Vines 2017

Herkomst: Portugal, Douro
Druif: Sousao, Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional
Vol en rond rood, Hout, Bramen, Cassis, Complex
Dieprode kleur. Een geweldig glas wijn met een geconcentreerde, intens en complex aroma gedomineerd door rijp zwart fruit, bramen, cassis en kruisbes.
€ 44,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Bij aankomst op de wijnmakerij worden de druiven, afkomstig van 100 jaar oude wijnstokken zorgvuldig geselecteerd, om het verdere wijnmaakproces te ondergaan. Deze Reserve Old Vines rijpt 18 maanden op Franse eiken vaten; 70% rijpt in nieuwe eiken vaten en 30% in tweede en derdejaars vaten.

Joa
Land Portugal
Regio Douro
Jaargang 2017
Druif Sousao, Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional
Lagering Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie 8 jaar na oogst
Wijn & Spijs Perfect bij gegrild vlees & portugese kazen
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 14%
Portugal, Alentejo - Douro - Vinho Verde
Dit familiebedrijf uit Alentejo (gelegen ten oosten van Lissabon) maakt in diverse delen van Portugal bijzonder mooie wijnen. Deze worden voornamelijk geproduceerd van lokale druiven en kenmerken zich door een internationaal zeer gewaardeerde stijl: zuiver, elegant, fruitig en met verrassend frisse zuren.
 
Dé referentie van Portugese wijnen 
João Portugal Ramos is een echte icoon in de Portugese wijnwereld en is bijzonder vaak onderscheiden voor zijn wijnen en zijn precieze manier van wijn maken. Zijn doelstelling is dan ook om dé referentie te zijn voor Portugese wijnen op internationaal niveau. Men zet hoog in op het gebied van kwaliteit van de wijnen, met veel respect voor de natuur. Kortom; gewaardeerde wijnen welke door vakkundige wijnmakers op een duurzame manier worden geproduceerd. 
 
Douro
In de Douro-vallei maken hellingen en hoogte het verschil en markeren ze het karakter en de persoonlijkheid van druiven en dus de wijnen. De wijngaarden van wijnhuis Duorum bevinden zich in de regio's Cima Corgo en Upper Douro, twee uitzonderlijke en beschermde terroirs, op hellingen van verschillende hoogtes (150-500 m). Zowel de wijngaarden als de het wijnhuis bevinden zich in de wijnstreek Douro, een van de oudste wijnregio's ter wereld. Het landschap en de culturele waarde zijn door UNESCO erkend als werelderfgoed. Joao Portugal Ramos en José Maria Soares Franco, twee wijnmakers die de afgelopen decennia de geschiedenis van de wijn in Portugal sterk hebben beïnvloed, hebben met wijnhuis Duorum hun krachten gebundeld. Samen hebben zij nieuw leven in oude wijngaarden van de Douro-Vallei geblazen.  
 
João Portugal Ramos
93 punten - Wine Enthusiast (oogst 2017)
92 punten - James Suckling (oogst 2017)
Anderen kochten ook