Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 512 wijnen
95 Decanter
95 Robert Parker
João Portugal Ramos
Quinta da Vicosa
2019
Herkomst: Portugal, Alentejo
Druif: Syrah / Shiraz, Trincadeira
Krachtig en complex rood
Geweldige aroma's met tonen van rood fruit en kruiden van de Syrah-druivensoort, gecombineerd met paddenstoelenaroma's, typisch voor Trincadeira. Een wijn van grote elegantie met duidelijke aanwezigheid van tannines. Een lange en aanhoudende afdronk.
€ 43,50 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100
Quinta da Viçosa is een van de grootste wijngaarden van de groep, met een totaal van 36 ha en het is gelegen nabij Estremoz. In deze wijngaard, heeft de wijnmaker João Portugal Ramos besloten verschillende druivensoorten te planten, zowel binnen- als in het buitenland, zodat hij elk jaar het gedrag van elk perceel kon observeren. Sinds 2001, in jaren dat de wijnmaker als buitengewoon beschouwt lanceert hij deze mix van twee variëteiten. Een gestructureerde en elegante wijn, puur resultaat van zijn terroir.
Joa
Land Portugal
Regio Alentejo
Jaargang 2019
Druif Syrah / Shiraz, Trincadeira
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14,5%
Portugal, Alentejo - Beiras - Douro- Vinhos Verdes
Dit familiebedrijf uit Alentejo (gelegen ten oosten van Lissabon) maakt in diverse delen van Portugal bijzonder mooie wijnen. Deze worden voornamelijk geproduceerd van lokale druiven en kenmerken zich door een internationaal zeer gewaardeerde stijl: zuiver, elegant, fruitig en met verrassend frisse zuren.
 
Dé referentie van Portugese wijnen 
João Portugal Ramos is een echte icoon in de Portugese wijnwereld en is bijzonder vaak onderscheiden voor zijn wijnen en zijn precieze manier van wijn maken. Zijn doelstelling is dan ook om dé referentie te zijn voor Portugese wijnen op internationaal niveau. Men zet hoog in op het gebied van kwaliteit van de wijnen, met veel respect voor de natuur. Zo zijn bijvoorbeeld de wijngaarden biologisch gecertificeerd en worden natuurlijke resten hergebruikt voor bemesting. Kortom; gewaardeerde wijnen welke door vakkundige wijnmakers op een duurzame manier worden geproduceerd. 
 
João Portugal Ramos
95 punten - Decanter (oogst 2017)
95 punten - Robert Parker (oogst 2017)