Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 607 wijnen
91 Robert Parker

João Portugal Ramos Vinha do Jeremias

Herkomst: Portugal, Alentejo
Druif: Syrah / Shiraz
Enorme aromatische concentratie met minerale highlights, kruiden en enkele tonen van bittere chocolade en rijp fruit. Een krachtige, elegante en soepele wijn, met stevige tannines en een geweldige aanhoudende afdronk.
€ 45,00 | 75cl
Artikel niet op voorraad.
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100
De trossen worden ontsteeld en passeren een sorteertafel voor een optimale selectie van de bessen. De druiven worden vervolgens geplet voordat ze naar traditionele ondiepe open marmeren troggen gaan die bekend staan ​​als lagares, waar ze met de voeten worden getreden. De alcoholische gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks, gevolgd door 12 dagen maceratie na de fermentatie. Rijping gedurende 12 maanden in nieuwe Amerikaanse en Franse eikenhouten halve vaten.
Joa
Land Portugal
Regio Alentejo
Druif Syrah / Shiraz
Lagering Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Sluiting Kurk
Alcohol 14,5%
Portugal, Alentejo - Beiras - Douro- Vinhos Verdes
Dit familiebedrijf uit Alentejo (gelegen ten oosten van Lissabon) maakt in diverse delen van Portugal bijzonder mooie wijnen. Deze worden voornamelijk geproduceerd van lokale druiven en kenmerken zich door een internationaal zeer gewaardeerde stijl: zuiver, elegant, fruitig en met verrassend frisse zuren.
 
Dé referentie van Portugese wijnen 
João Portugal Ramos is een echte icoon in de Portugese wijnwereld en is bijzonder vaak onderscheiden voor zijn wijnen en zijn precieze manier van wijn maken. Zijn doelstelling is dan ook om dé referentie te zijn voor Portugese wijnen op internationaal niveau. Men zet hoog in op het gebied van kwaliteit van de wijnen, met veel respect voor de natuur. Zo zijn bijvoorbeeld de wijngaarden biologisch gecertificeerd en worden natuurlijke resten hergebruikt voor bemesting. Kortom; gewaardeerde wijnen welke door vakkundige wijnmakers op een duurzame manier worden geproduceerd. 
 
Duoro
In de Douro-vallei maken hellingen en hoogte het verschil en markeren ze het karakter en de persoonlijkheid van druiven en dus de wijnen. De wijngaarden van wijnhuis Duorum bevinden zich in de regio's Cima Corgo en Upper Douro, twee uitzonderlijke en beschermde terroirs, op hellingen van verschillende hoogtes (150-500 m). Zowel de wijngaarden als de het wijnhuis bevinden zich in de wijnstreek Douro, een van de oudste wijnregio's ter wereld. Het landschap en de culturele waarde zijn door UNESCO erkend als werelderfgoed. Joao Portugal Ramos en José Maria Soares Franco, twee wijnmakers die de afgelopen decennia de geschiedenis van de wijn in Portugal sterk hebben beïnvloed, hebben met wijnhuis Duorum hun krachten gebundeld. Samen hebben zij nieuw leven in oude wijngaarden van de Duoro-Vallei geblazen.  
 
João Portugal Ramos
91 punten - Robert Parker (oogst 2017)