Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 627 wijnen
João Portugal Ramos
Vinho Verde Loureiro
2021
Herkomst: Portugal, Vinho Verde
Druif: Alvarinho, Loureiro
Licht, fris en fruitig wit, Bloemen, toegankelijk, fris, appel
Als je aan een terrasje in Portugal denkt, denk je al snel aan de Vinho Verde. De heerlijke verfrissende, lichte witte wijn met de kleine tinteling op de tong. Deze Loureiro heeft dat allemaal en is ook nog heerlijk fruitig. Perfect aperitief voor een warme dag.
€ 9,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Vinho Verde, zo typerend voor Portugal, geeft een wijn met frisse en elegante aroma's. Een bloemige smaak, aangevuld met aangename zuren en een opvallend lange afdronk. Een vinho verde die iedereen zal waarderen!

Joa
Wijnkaartnaam João Portugal Ramos Vinho Verde Loureiro
Land Portugal
Regio Vinho Verde
Jaargang 2021
Druif Alvarinho, Loureiro
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 12 - 14°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Lekker als aperitief en prima bij lichte gerechten als vis, kalkoen, kip en salades
Sluiting Kurk
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 12%
Portugal, Alentejo - Beiras - Douro- Vinhos Verdes
Dit familiebedrijf uit Alentejo (gelegen ten oosten van Lissabon) maakt in diverse delen van Portugal bijzonder mooie wijnen. Deze worden voornamelijk geproduceerd van lokale druiven en kenmerken zich door een internationaal zeer gewaardeerde stijl: zuiver, elegant, fruitig en met verrassend frisse zuren.
 
Dé referentie van Portugese wijnen 
João Portugal Ramos is een echte icoon in de Portugese wijnwereld en is bijzonder vaak onderscheiden voor zijn wijnen en zijn precieze manier van wijn maken. Zijn doelstelling is dan ook om dé referentie te zijn voor Portugese wijnen op internationaal niveau. Men zet hoog in op het gebied van kwaliteit van de wijnen, met veel respect voor de natuur. Zo zijn bijvoorbeeld de wijngaarden biologisch gecertificeerd en worden natuurlijke resten hergebruikt voor bemesting. Kortom; gewaardeerde wijnen welke door vakkundige wijnmakers op een duurzame manier worden geproduceerd. 
 
João Portugal Ramos
Anderen kochten ook