Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 645 wijnen

Masi Bonacosta 2023

Herkomst: Italië, Veneto
Druif: Corvina, Molinara, Rondinella
Licht en fruitig rood
Licht robijnrood van kleur. In de neus intense aroma's van rode kers, rode pruim en framboos met een hint van kaneel, amandel, vanille en chocolade. De smaak heeft een sappige structuur met een fruitige afdronk.
€ 16.75 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Deze Valpolicella Classico van Masi is gemaakt als zeer vriendelijke introductie in het Valpolicella gebied. De wijngaarden liggen aan de voet van de heuvels waar Masi de zeer geprijsde Amarone druiven groeien.

 

Wijnmakers Masi
Land Italië
Regio Veneto
Jaargang 2023
Druif Corvina, Molinara, Rondinella
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 18°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Goed inzetbaar bij bij risotto, pasta, soep, rood vlees en diverse kazen.
Sluiting Kurk
Smaak Licht en fruitig rood
Alcohol 12%
Klik hier voor meer voedingswaarde-informatie
Masi
De wijngaarden van Masi liggen in de ‘Vajo dei Masi’ in het Noordoosten van Italië. De eerste wijngaarden in Valpolicella werd al aangekocht in 1772. Aan het roer van dit bedrijf staat de familie Boscaini, al meer dan 7 generaties houdt deze familie zich bezig met het verbouwen van druiven en het maken van wijn. Het bedrijf en de wijngaarden liggen midden in het Valpolicella gebied, het land van de wereldberoemde ‘Amarone’ wijnen. De Amarone’s van Masi zijn wereldberoemd en van een onderscheidende kwaliteit. Tegenwoordig maakt de familie niet alleen in dit gebied wijnen, maar ook in Toscane en zelfs Argentinië.
 
Amarone
Als men aan Amarone denkt, denkt men aan Masi. De wijnen van Masi genieten een grote bekendheid en zijn bijna in elk land ter wereld te verkrijgen. Zoals gezegd is Masi de Amarone specialist bij uitstek. Maar liefst zeven soorten worden er geproduceerd, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. Wat de Amarones met elkaar gemeen hebben is de traditionele techniek van het drogen van druiven op bamboematten. Dit wordt de ‘appassimento techniek’ genoemd en Masi is wereldberoemd in het gebruik hiervan. Het resultaat van dit proces, zorgt voor de prachtige concentratie in de Amarone’s van het huis.  
 
“To understand what Amarone really represents you have to have been born in Valpolicella. Amarone is more than just a wine or a technique – it’s a philosophy, an art, a life companion.”
Sandro Boscaini | CEO Masi winery
 
De wijngaarden
Masi cultiveert in totaal voor meer dan 1300 hectare aan wijngaarden verdeeld over de gebieden Veneto, Toscane en Argentinië. Er worden veelal inheemse druivensoorten verbouwd die optimaal tot hun recht komen in de gebieden. Denk hierbij aan de klassieke Corvina, Rondinella en Molinara. Maar ook Oseleta, Pinot Grigio en Verduzzo en in Argentinië de Malbec.  
 
Serego Alighieri & Bossi Fedrigotti
Het historische huis Serego Alighieri in het hart van Veneto is sinds 1960 onderdeel van Masi. De samenwerking met het eveneens iconische Bossi Fedrigotti is er sinds 2007. De huizen bundelen zo krachten en in samenwerking worden hier prachtige wijnen gemaakt.
 
Masi
Wijnen van Masi