Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 636 wijnen
92 James Suckling

Masi Corbec Bio 2017

Herkomst: Argentinië, Mendoza
Druif: Corvina, Malbec
Krachtig en complex rood, Rijk, kersen, cacao, zacht
Masi is één van de Amarone specialisten en heeft deze expertise naar Argentinië gebracht. In Tupungato vond Sandro de ideale omstandigheden om wereldklasse 'Amarone' te maken. Zowel de Malbec als de Corvina worden gedroogd op bamboematten voor nog meer expressie in de wijn. Het resultaat is dé 'Amarone' van Argentinië. Biologisch gecertificeerd.
€ 27,75 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Donkere robijnrode kleur. Krachtig rood fruit zoals pruimen kersen en gedroogd fruit. De ronde, mondvullende smaak heeft veel fruit, koffie, cacao en heerlijk zachte tannines.
 

Wijnmakers Masi
Wijnkaartnaam Masi Corbec
Land Argentinië
Regio Mendoza
Jaargang 2017
Druif Corvina, Malbec
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 20 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Zeer geschikt als begeleider van rood vlees, wild en rijpe, belegen kazen.
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 15%
Duurzaamheid Biologisch gecertificeerd
Masi
De wijngaarden van Masi liggen in de ‘Vajo dei Masi’ in het Noordoosten van Italië. De eerste wijngaarden in Valpolicella werd al aangekocht in 1772. Aan het roer van dit bedrijf staat de familie Boscaini, al meer dan 7 generaties houdt deze familie zich bezig met het verbouwen van druiven en het maken van wijn. Het bedrijf en de wijngaarden liggen midden in het Valpolicella gebied, het land van de wereldberoemde ‘Amarone’ wijnen. De Amarone’s van Masi zijn wereldberoemd en van een onderscheidende kwaliteit. Tegenwoordig maakt de familie niet alleen in dit gebied wijnen, maar ook in Toscane en zelfs Argentinië.
 
Amarone
Als men aan Amarone denkt, denkt men aan Masi. De wijnen van Masi genieten een grote bekendheid en zijn bijna in elk land ter wereld te verkrijgen. Zoals gezegd is Masi de Amarone specialist bij uitstek. Maar liefst zeven soorten worden er geproduceerd, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. Wat de Amarones met elkaar gemeen hebben is de traditionele techniek van het drogen van druiven op bamboematten. Dit wordt de ‘appassimento techniek’ genoemd en Masi is wereldberoemd in het gebruik hiervan. Het resultaat van dit proces, zorgt voor de prachtige concentratie in de Amarone’s van het huis.  
 
“To understand what Amarone really represents you have to have been born in Valpolicella. Amarone is more than just a wine or a technique – it’s a philosophy, an art, a life companion.”
Sandro Boscaini | CEO Masi winery
 
De wijngaarden
Masi cultiveert in totaal voor meer dan 1300 hectare aan wijngaarden verdeeld over de gebieden Veneto, Toscane en Argentinië. Er worden veelal inheemse druivensoorten verbouwd die optimaal tot hun recht komen in de gebieden. Denk hierbij aan de klassieke Corvina, Rondinella en Molinara. Maar ook Oseleta, Pinot Grigio en Verduzzo en in Argentinië de Malbec.  
 
Serego Alighieri & Bossi Fedrigotti
Het historische huis Serego Alighieri in het hart van Veneto is sinds 1960 onderdeel van Masi. De samenwerking met het eveneens iconische Bossi Fedrigotti is er sinds 2007. De huizen bundelen zo krachten en in samenwerking worden hier prachtige wijnen gemaakt.
 
Masi
92 punten - James Suckling (oogst 2017)
A red with hints of prune, dried fruit and sultanas to the flowers and herbs. It’s full-bodied, yet medium in the center-palate and finish. Slight hot at the end, but attractive and unique. Needs some blue cheese or roasted meat. From organically grown grapes. Drink now.
93 punten - James Suckling (oogst 2015)
An opulent nose of blackberry compote, dark-jet licorice, vanilla, mocha and spice box, but also some lighter violets. Full body, some lovely acidity that really makes this wine and, in addition to the firm tannin backbone, carries it through to the chewy finish.
9- - De Grote Hamersma (oogst 2016)
Masi's Passo Doble kwam tot ons via de ripassotechniek. Voor Corbec is er op het knopje Amarone gedrukt. Argentijnse krachtcentrale die op pruimen, bramen, kersen, cacao, vijgen, laurier, verse en gedroogde kruiden en paardenleertannines loopt. Zorgt in combinatie met gerechten met truffel voor een emotionele meltdown.
Anderen kochten ook