Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 656 wijnen
95 James Suckling
93 Wine Enthusiast
96 James Suckling

Masi Costasera Amarone Classico 2016

Herkomst: Italië, Veneto
Druif: Corvina, Molinara, Rondinella
Krachtig en complex rood, Rijk, Kersen, Cacao, Vol
Donkere robijnrode kleur. Intense aroma’s van pruimen, kersen op alcohol en gebakken fruit. De smaak heeft veel fruit, koffie, cacao en zachte tannine in de gelederen, naast een goede balans en een aanhoudende afdronk met kersen en kaneel.
€ 49,95
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Masi is één van de Amarone specialisten en dit komt duidelijk naar voren in de geweldige Costasera. Magistrale kwaliteit, complex en van buitengewone klasse en schoonheid.

Wijnmakers Masi
Land Italië
Regio Veneto
Jaargang 2016
Druif Corvina, Molinara, Rondinella
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 30-35 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Amarone is zeer geschikt als begeleider van rood vlees, wild en rijpe, belegen kazen.
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 15%
Masi
De wijngaarden van Masi liggen in de ‘Vajo dei Masi’ in het Noordoosten van Italië. De eerste wijngaarde in Valpolicella werd al aangekocht in 1772. Aan het roer van dit bedrijf staat de familie Boscaini, al meer dan 7 generaties houd deze familie zich bezig met het verbouwen van druiven en het maken van wijn. Het bedrijf en de wijngaarden liggen midden in het Valpolicella gebied, het land van de wereldberoemde ‘Amarone’ wijnen. De Amarone’s van Masi zijn wereldberoemd en van een onderscheidende kwaliteit. Tegenwoordig maakt de familie niet alleen in dit gebied wijnen, maar ook in Toscane en zelfs Argentinië.
 
Amarone
Als men aan Amarone denkt, denkt men aan Masi. De wijnen van Masi genieten een grote bekendheid en zijn bijna in elk land ter wereld te verkrijgen. Zoals gezegd is Masi de Amarone specialist bij uitstek. Maar liefst zeven soorten worden er geproduceerd, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. Wat de Amarones met elkaar gemeen hebben is de traditionele techniek van het drogen van druiven op bamboematten. Dit wordt de ‘appassimento techniek’ genoemd en Masi is wereldberoemd in het gebruik hiervan. Het resultaat van dit proces, zorgt voor de prachtige concentratie in de Amarone’s van het huis.  
 
“To understand what Amarone really represents you have to have been born in Valpolicella. Amarone is more than just a wine or a technique – it’s a philosophy, an art, a life companion.”
Sandro Boscaini | CEO Masi winery
 
De wijngaarden
Masi cultiveert in totaal voor meer dan 1300 hectare aan wijngaarden verdeeld over de gebieden Veneto, Toscane en Argentinië. Er worden veelal inheemse druivensoorten verbouwd die optimaal tot hun recht komen in de gebieden. Denk hierbij aan de klassieke Corvina, Rondinella en Molinara. Maar ook Oseleta, Pinot Grigio en Verduzzo en in Argentinië de Malbec.  
 
Serego Alighieri & Bossi Fedrigotti
Het historische huis Serego Alighieri in het hart van Veneto is sinds 1960 onderdeel van Masi. De samenwerking met het eveneens iconische Bossi Fedrigotti is er sinds 2007. De huizen bundelen zo krachten en in samenwerking worden hier prachtige wijnen gemaakt.
 
Masi
92 punten - Robert Parker (oogst 2017)
95 punten - James Suckling (oogst 2015)
This opens beautifully to reveal violets, blueberries, licorice, citrus, oyster shell and orange rind. So velvety and polished, but with real depth and structure. Medium-to full-bodied with delightful fruit and a long finish. Drink in 2021 but already so satisfying.
91 punten - Wine spectator (oogst 2017)
Light, taut tannins create a chewy frame for the flavors of wild cherry, cured tobacco, woodsy spice and mineral in this creamy, medium- to full-bodied red.
93 punten - Wine Enthusiast (oogst 2015)
This opens with aromas of black-skinned fruit, underbrush, tobacco and culinary spice. The full-bodied velvety palate doles out prune, soaked cherry, star anise and mocha wrapped up in polished tannins. It boasts enough fresh acidity to lift the rich flavors.
93 punten - Decanter (oogst 2015)
96 punten - James Suckling (oogst 2016)
I love the semidried, cranberry-like fruit base to the aromas, decorated by notes of very dark chocolate and coffee bean. Medium-to full-bodied with a very silky, refifi ned feel to the palate. Tight bead of super clean fruit and fifi ne, polished tannins. Long yet tight, crystal-clear fifi nish that lingers. Exquisite Amarone. The tight, focused and balanced nature to this makes you want to drink it now. But it will get even better with some bottle age. Try from 2023.
Anderen kochten ook