Op het wijnhuis Tupungato in Mendoza in Argentinië wordt door MASI na jaren van experimenteren de appassimento techniek voor het eerst toegepast op de Pinot Grigio druif. Om ultieme concentratie te verkrijgen zijn de druiven voor 15 dagen gedroogd voor de persing wat een rijke, geconcentreerde smaak tot gevolg heeft. Een unicum dat MASI vanuit Italië naar Argentinië heeft gebracht en met succes!
Land | Argentinië |
Regio | Mendoza |
Jaargang | 2024 |
Druif | Pinot Grigio, Torrontes |
Lagering | Deels in roestvrijstalen tanks |
Temperatuur | 8 - 10°C |
Bewaarpotentie | Op dronk |
Wijn & Spijs | Geweldig bij gegrilde vis, schaal- en schelpdieren of als verrassend aperitief |
Sluiting | Schroefdop |
Smaak | Licht, fris en fruitig wit |
Alcohol | 12,5% |
Klik hier voor meer voedingswaarde-informatie |
“To understand what Amarone really represents you have to have been born in Valpolicella. Amarone is more than just a wine or a technique – it’s a philosophy, an art, a life companion.”