Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 585 wijnen

Masi Vajo dei Masi Amarone della Valpolicella Classico 1999 1999

Herkomst: Italië, Veneto
Druif: Corvina, Molinara, Rondinella
Krachtig en complex rood, majestueus, complex, rijpe kersen, gestoofd
een visuele hint naar zijn lange rijping. In de neus biedt de wijn een rijke en complexe geur van gedroogde kersen, vijgen en pruimen, aangevuld met subtiele tonen van specerijen, leer, tabak en een frisse minerale toets die het terroir weerspiegelt. Bij het proeven onthult de wijn een volle, zijdezachte en harmonieuze smaak met een perfecte balans tussen levendige zuren en fluweelzachte tannines.
€ 385.00 | 75cl
Artikel niet op voorraad.
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Oorsprong en betekenis
Vajo dei Masi is een prestigieuze wijn gecreëerd ter viering van de 250ste oogst van de familie Boscaini in hun originele wijngaard in het hart van de Valpolicella Classica. Deze wijngaard ligt op de heuveltop tussen Marano en Negrar en heeft een uniek terroir met kalkrijke grond, basalt tuffeau, en terrassen ondersteund door traditionele droge muren (marogne). De wijn is gemaakt van een blend van Corvina, Rondinella, Corvinone en Molinara-druiven.

Bijzondere productie
De eerste jaargang, 1997, werd in 2022 gepresenteerd na 25 jaar rijping. Dit jubileum werd gevierd met de productie van 2500 magnums. Vanaf nu zal Vajo dei Masi beschikbaar zijn in genummerde flessen en magnums voor de meest bijzondere jaargangen. De productiemethode blijft trouw aan die van de eerste jaargang, waarbij na een rijping van drie jaar op hout de wijn in stikstofverzadigde stalen containers wordt bewaard om "de tijd stil te zetten."

Actuele jaargang: 1999
De jaargang 1999, met een beperkte productie van 1600 flessen en 200 magnums, onderging meer dan drie jaar rijping op hout (2000-2003) en werd vervolgens bewaard in stalen tanks tot botteling in januari 2024. Deze techniek combineert de complexiteit van lange rijping met een verrassende frisheid.

Wijnmakers Masi
Land Italië
Regio Veneto
Jaargang 1999
Druif Corvina, Molinara, Rondinella
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 18°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Perfect te combineren met wildgerechten, geroosterd vlees en rijpe kazen. Een uitstekende keuze voor bijzondere gelegenheden.
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 15,5%
Masi
De wijngaarden van Masi liggen in de ‘Vajo dei Masi’ in het Noordoosten van Italië. De eerste wijngaarden in Valpolicella werd al aangekocht in 1772. Aan het roer van dit bedrijf staat de familie Boscaini, al meer dan 7 generaties houdt deze familie zich bezig met het verbouwen van druiven en het maken van wijn. Het bedrijf en de wijngaarden liggen midden in het Valpolicella gebied, het land van de wereldberoemde ‘Amarone’ wijnen. De Amarone’s van Masi zijn wereldberoemd en van een onderscheidende kwaliteit. Tegenwoordig maakt de familie niet alleen in dit gebied wijnen, maar ook in Toscane en zelfs Argentinië.
 
Amarone
Als men aan Amarone denkt, denkt men aan Masi. De wijnen van Masi genieten een grote bekendheid en zijn bijna in elk land ter wereld te verkrijgen. Zoals gezegd is Masi de Amarone specialist bij uitstek. Maar liefst zeven soorten worden er geproduceerd, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. Wat de Amarones met elkaar gemeen hebben is de traditionele techniek van het drogen van druiven op bamboematten. Dit wordt de ‘appassimento techniek’ genoemd en Masi is wereldberoemd in het gebruik hiervan. Het resultaat van dit proces, zorgt voor de prachtige concentratie in de Amarone’s van het huis.  
 
“To understand what Amarone really represents you have to have been born in Valpolicella. Amarone is more than just a wine or a technique – it’s a philosophy, an art, a life companion.”
Sandro Boscaini | CEO Masi winery
 
De wijngaarden
Masi cultiveert in totaal voor meer dan 1300 hectare aan wijngaarden verdeeld over de gebieden Veneto, Toscane en Argentinië. Er worden veelal inheemse druivensoorten verbouwd die optimaal tot hun recht komen in de gebieden. Denk hierbij aan de klassieke Corvina, Rondinella en Molinara. Maar ook Oseleta, Pinot Grigio en Verduzzo en in Argentinië de Malbec.  
 
Serego Alighieri & Bossi Fedrigotti
Het historische huis Serego Alighieri in het hart van Veneto is sinds 1960 onderdeel van Masi. De samenwerking met het eveneens iconische Bossi Fedrigotti is er sinds 2007. De huizen bundelen zo krachten en in samenwerking worden hier prachtige wijnen gemaakt.
 
Masi
Anderen kochten ook