Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 603 wijnen
95 Wine Enthusiast
93 James Suckling
94 Falstaff

Pian delle Vigne Brunello di Montalcino 2018

Herkomst: Italië, Toscane
Druif: Sangiovese
Krachtig en complex rood, rijp rood fruit, dadels, pruimen, viooltjes, gember, peper, chocolade
Brunello di Montalcino is, samen met Amarone en Barolo, een van de drie grote wijnen van Italië en wordt gemaakt van een lokale variant van de Sangiovese druif. Deze Brunello van Familie Anitnori ondergaat een intensieve rijping op vat, rijpt daarna rustig door op fles en wordt ruim vier jaar na de oogst vrijgegeven. Per 6 flessen in OWC.
€ 58,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100
Jaargang 2018:
Winter en lente 2018 zagen iets lagere dan gemiddelde temperaturen en herhaalde regenbuien. Deze klimatologische omstandigheden zorgden voor uitstekende grondwaterreserves in de wijngaarden, wat zorgde voor een normale knopvorming en optimale vruchtvorming. Selectieve bladverwijdering in de maand juni en het uitdunnen van de trossen tussen eind juli en begin augustus garandeerden een uitstekende balans in de wijnstokken en een optimale rijpingsfase. De druivenoogst vond iets later dan gemiddeld plaats, vanaf 21 september, en werd voltooid in de eerste week van oktober met bessen die in perfecte gezondheid verkeerden en aromatisch waren.
 
Enorm bewaarpotentieel
Brunello's zijn een van de beste wijnen om te rijpen. De complexiteit van aroma's neemt toe en de wijn wordt verfijnder naarmate de tannines en zuren smaakvoller en zachter zijn geworden. Pian delle Vigne Brunello di Montalcino 2018 zal vanaf 2024 op dronk zijn en zal zich nog minimaal 20 jaar blijven ontwikkelen. Een wijn die uw geduld tot ver in de toekomst beloont.
Fabio
Wijnkaartnaam Pian delle Vigne Brunello di Montalcino
Land Italië
Regio Toscane
Jaargang 2018
Druif Sangiovese
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 18°C
Bewaarpotentie Op dronk vanaf 2023, opleggen tot minimaal 2043
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14%
Montalcino
Het schilderachtige dorp Montalcino vormt het décor van Pian delle Vigne. Het gebied ligt ten zuiden van Chianti Classico en kent hierdoor hogere gemiddelde temperaturen. Dit kan best een uitdaging zijn in het maken van elegante en frisse wijnen van de toch al lastig te verbouwen Sangiovese druif. Maar de familie Antinori zou de familie Antinori niet zijn als ze naar het gebied kwamen met een specifiek doel; het produceren van verfijnde wijnen met karakter en bewaarpotentieel.
 
Pian delle Vigne  
Pian delle Vigne ligt zo'n zes kilometer ten zuiden van de stad Montalcino. Het dankt zijn naam aan een 19e-eeuws treinstation dat nog steeds op het landgoed te vinden is. Op 65 hectare wijngaarden staan maar liefst 6 verschillende klonen van Sangiovese aangeplant. Met de precieze mix van druiven kan de juiste complexiteit in de wijnen worden gecreëerd. Het landgoed produceert uitsluitend Sangiovese en maakt drie verschillende wijnen: Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino en een Riserva.
 
Brunello di Montalcino
Een van de grote drie wijnen van Italië: Barolo, Amarone en Brunello. Het gebied in het zuiden van Toscane om de stad Montalcino heen heeft een grootse reputatie opgebouwd voor zijn complexe wijnen met een groot bewaarpotentieel. Gemaakt van een lokale variant van Sangiovese, Brunello genaamd, volgens een traditionele methode. De wijn ondergaat een intensieve vatrijping en rijpt daarna rustig door op fles, om ruim vier jaar na de oogst te worden vrijgegeven. De icoonwijn Vignaferroia wordt twee jaar opgevoed op houten vaten en mag niet eerder dan de eerste januari van het zesde jaar na de oogst de markt op om verkocht te worden. Door zeer strenge selectie en de lange ervaring van het wijnmaakteam van Antinori, is de Vignaferrovia een meesterwerk geworden.
 
Rosso di Montalcino
Naast Brunello en Riserva wordt er op het estate ook een Rosso di Montalcino geproduceerd. Deze wijn kan worden gezien als het jongere broertje van Brunello. Veel estates gebruiken dan ook druiven die niet goed genoeg zijn voor Brunello, voor deze wijn. Niet bij Pian delle Vigne. Antinori gelooft dat het maken van een wijn al begint bij het concept. En dus zijn er 3 wijngaarden speciaal opgezet voor de Rosso di Montalcino. De wijn heeft een prachtige structuur, elegantie en nobel karakter.
 
Pian delle Vigne
95 punten - Wine Enthusiast (oogst 2018)
The nose is a jungle adventure, as sanguine notes of meat and leather intertwine with a thicket of wild herbs, brambles and leaves, and a last hint of wild cherry. The palate teleports to the ice cream parlor on Main Street, serving artisanal, hand-churned mint chip, with a Luxardo cherry on top. A rare combination of extravagant and refreshing.
93 punten - James Suckling (oogst 2018)
Intense chocolate, hazelnut, blackcurrants, cherries and spiced plums on the nose with hints of sage. It’s full-bodied and richly flavorful, accompanied by firm yet creamy tannins. Polished and well-balanced. Drink or hold.
94 punten - Falstaff (oogst 2018)
Bright ruby red colour. On the nose some kitchen herbs, candied red berries, a touch of apricot, then floral notes of Christmas cookies. On the palate juicy, clear and balanced, shows polished tannin, nicely integrated, the fruit is beautifully elaborated, fun, a balanced finish.
Anderen kochten ook