Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 603 wijnen
92 James Suckling
90 Falstaff

Pian delle Vigne Rosso di Montalcino 2022

Herkomst: Italië, Toscane
Druif: Sangiovese
Vol en rond rood
Het jongere broertje van de Brunello di Montalcino is een hele andere wijn, voorzien van een fraaie lichte Sangiovese kleur. Veel rood fruit, wat specerijen en een goede zuurgraad maken deze wijn perfect bij zoet-pittige gerechten.
€ 28,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Heldere, lichte robijnrode kleur. De geur toont aroma’s van rijp rood fruit, naast florale tonen. Specerijen en balsamico geven complexiteit aan de wijn. De smaak is zeer toegankelijk en romig en de rijpe tannines zijn soepel en levendig.

Fabio
Wijnkaartnaam Antinori Pian delle Vigne Rosso di Montalcino
Land Italië
Regio Toscane
Jaargang 2022
Druif Sangiovese
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 4-5 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Geweldig met Oosterse gerechten.
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 12,5%
Duurzaamheid Biologisch gecertificeerd
Montalcino
Het schilderachtige dorp Montalcino vormt het décor van Pian delle Vigne. Het gebied ligt ten zuiden van Chianti Classico en kent hierdoor hogere gemiddelde temperaturen. Dit kan best een uitdaging zijn in het maken van elegante en frisse wijnen van de toch al lastig te verbouwen Sangiovese druif. Maar de familie Antinori zou de familie Antinori niet zijn als ze naar het gebied kwamen met een specifiek doel; het produceren van verfijnde wijnen met karakter en bewaarpotentieel.
 
Pian delle Vigne  
Pian delle Vigne ligt zo'n zes kilometer ten zuiden van de stad Montalcino. Het dankt zijn naam aan een 19e-eeuws treinstation dat nog steeds op het landgoed te vinden is. Op 65 hectare wijngaarden staan maar liefst 6 verschillende klonen van Sangiovese aangeplant. Met de precieze mix van druiven kan de juiste complexiteit in de wijnen worden gecreëerd. Het landgoed produceert uitsluitend Sangiovese en maakt drie verschillende wijnen: Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino en een Riserva.
 
Brunello di Montalcino
Een van de grote drie wijnen van Italië: Barolo, Amarone en Brunello. Het gebied in het zuiden van Toscane om de stad Montalcino heen heeft een grootse reputatie opgebouwd voor zijn complexe wijnen met een groot bewaarpotentieel. Gemaakt van een lokale variant van Sangiovese, Brunello genaamd, volgens een traditionele methode. De wijn ondergaat een intensieve vatrijping en rijpt daarna rustig door op fles, om ruim vier jaar na de oogst te worden vrijgegeven. De icoonwijn Vignaferroia wordt twee jaar opgevoed op houten vaten en mag niet eerder dan de eerste januari van het zesde jaar na de oogst de markt op om verkocht te worden. Door zeer strenge selectie en de lange ervaring van het wijnmaakteam van Antinori, is de Vignaferrovia een meesterwerk geworden.
 
Rosso di Montalcino
Naast Brunello en Riserva wordt er op het estate ook een Rosso di Montalcino geproduceerd. Deze wijn kan worden gezien als het jongere broertje van Brunello. Veel estates gebruiken dan ook druiven die niet goed genoeg zijn voor Brunello, voor deze wijn. Niet bij Pian delle Vigne. Antinori gelooft dat het maken van een wijn al begint bij het concept. En dus zijn er 3 wijngaarden speciaal opgezet voor de Rosso di Montalcino. De wijn heeft een prachtige structuur, elegantie en nobel karakter.
 
Pian delle Vigne
92 punten - James Suckling (oogst 2019)
18 Aug, 2021 – This is a serious Rosso di Montalcino with plum, dark-cherry and walnut aromas and flavors. It’s medium-bodied with chewy tannins and a flavorful finish. Better in a year or two. Try after 2022.
90 punten - Falstaff (oogst 2021)
Bright ruby red. On the nose red cherry, strawberry candy, plus pepper and delicate vegetal touch. On the palate medium weight, shows nice juiciness, in addition still young tannin in the hearty finish.
Anderen kochten ook