Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 603 wijnen
96 James Suckling
exclusive collection

Pian delle Vigne Brunello Riserva Vignaferrovia 2016

Herkomst: Italië, Toscane
Druif: Sangiovese
Krachtig en complex rood
Een dieprode kleur met een complexe neus van rijp rood fruit, violet en koffie. In de smaak is deze Brunello subtiel, rond en voorzien van een geweldige afdronk met impressies van kersen en walnoot.
€ 134,00 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Deze Pian delle Vigne Vignaferrovia is de Brunello Riserva van de familie Antinori. Zeer gelimiteerd in oplage en alleen gemaakt in de allerbeste oogstjaren. Rijkdom, kracht en souplesse maken dit een unieke wijn. Zeer gebalanceerde krachtpatser voor bijzondere gelegenheden.

Fabio
Land Italië
Regio Toscane
Jaargang 2016
Druif Sangiovese
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie 10 jaar na oogst te bewaren
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 12,5%
Montalcino
Het schilderachtige dorp Montalcino vormt het décor van Pian delle Vigne. Het gebied ligt ten zuiden van Chianti Classico en kent hierdoor hogere gemiddelde temperaturen. Dit kan best een uitdaging zijn in het maken van elegante en frisse wijnen van de toch al lastig te verbouwen Sangiovese druif. Maar de familie Antinori zou de familie Antinori niet zijn als ze naar het gebied kwamen met een specifiek doel; het produceren van verfijnde wijnen met karakter en bewaarpotentieel.
 
Pian delle Vigne  
Pian delle Vigne ligt zo'n zes kilometer ten zuiden van de stad Montalcino. Het dankt zijn naam aan een 19e-eeuws treinstation dat nog steeds op het landgoed te vinden is. Op 65 hectare wijngaarden staan maar liefst 6 verschillende klonen van Sangiovese aangeplant. Met de precieze mix van druiven kan de juiste complexiteit in de wijnen worden gecreëerd. Het landgoed produceert uitsluitend Sangiovese en maakt drie verschillende wijnen: Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino en een Riserva.
 
Brunello di Montalcino
Een van de grote drie wijnen van Italië: Barolo, Amarone en Brunello. Het gebied in het zuiden van Toscane om de stad Montalcino heen heeft een grootse reputatie opgebouwd voor zijn complexe wijnen met een groot bewaarpotentieel. Gemaakt van een lokale variant van Sangiovese, Brunello genaamd, volgens een traditionele methode. De wijn ondergaat een intensieve vatrijping en rijpt daarna rustig door op fles, om ruim vier jaar na de oogst te worden vrijgegeven. De icoonwijn Vignaferroia wordt twee jaar opgevoed op houten vaten en mag niet eerder dan de eerste januari van het zesde jaar na de oogst de markt op om verkocht te worden. Door zeer strenge selectie en de lange ervaring van het wijnmaakteam van Antinori, is de Vignaferrovia een meesterwerk geworden.
 
Rosso di Montalcino
Naast Brunello en Riserva wordt er op het estate ook een Rosso di Montalcino geproduceerd. Deze wijn kan worden gezien als het jongere broertje van Brunello. Veel estates gebruiken dan ook druiven die niet goed genoeg zijn voor Brunello, voor deze wijn. Niet bij Pian delle Vigne. Antinori gelooft dat het maken van een wijn al begint bij het concept. En dus zijn er 3 wijngaarden speciaal opgezet voor de Rosso di Montalcino. De wijn heeft een prachtige structuur, elegantie en nobel karakter.
 
Pian delle Vigne
96 punten - James Suckling (oogst 2016)
Wonderful aromas of dried orange peel, tangerines, dark cherries and flowers follow through to a full body with firm, chewy tannins that are polished and balanced. It’s extremely long and beautiful at the end. A little shy, but shows so much potential for aging. Try after 2024.