Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 639 wijnen
Zilver Decanter
Gold Mundus Vini

Tio Pepe Apóstoles Palo Cortado V.O.R.S.

Herkomst: Spanje, Jerez de la Frontera
Druif: Palomino Fino, Pedro Ximénez
Smaakvol en complex wit, Rijk, noten, mineralig, klassiek
De Apóstoles is een complexe, rijke palo cortado met een leeftijd van gemiddeld 30 jaar. Een wijn van grote complexiteit die het delicate bouquet van een Amontillado en de structuur en smaak palet van een Oloroso heeft.
€ 37,25 | 37.5cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Een wijn die wat stijl betreft tussen een amontillado en oloroso in zit en deel uit maakt van de V.O.R.S. collectie, één van de Very Old Rare Sherry’s van Gonzalez Byass. De Apóstoles is een complexe, rijke palo cortado met een leeftijd van gemiddeld 30 jaar. In de geur en smaak komen aroma's van blanke (hazel)noten en walnoten voor. De wijn is mineralig en kruidig met een intense, lange afdronk.

Wijnmakers Gonzalez Byass
Wijnkaartnaam Apóstoles Palo Cortado V.O.R.S. 37,5CL
Land Spanje
Regio Jerez de la Frontera
Druif Palomino Fino, Pedro Ximénez
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Het is een ultieme begeleider van diverse noten, belegen kazen, stoofschotels en bij "gelatineachtig" vlees zoals bij ossenstaart en varkenswangen.
Sluiting Kurk
Smaak Smaakvol en complex wit
Alcohol 20%
Spanje, Cadiz
Tio Pepe is één van de meeste bekende namen in de wereld van Sherry. Sinds 1835 worden vlakbij de zuid Spaanse stad Jerez de la Frontera diverse soorten Sherry gemaakt; van de droge Fino tot de zoete PX. Sinds dat de oprichter Manuel González is begonnen met sherry maken, is er een flinke kwaliteitsslag gemaakt binnen de wereld van Sherry. Ze hebben al regelmatig prijzen gewonnen voor de kwaliteits Sherry’s die ze maken en in 2010 is Gonzáles Byass uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar door de “International Wine and Spirit Competition”. 
 
Verschillende smaken
Sherry is er in alle smaken, van kurkdroog tot intens zoet. Dat is de reden waarom je met sherry vele wijn-spijs combinaties kunt maken zoals met vlees, wild, vis, zeevruchten, kaas en desserts. En het mooie is, sherry past bij smaken die niet altijd makkelijk met wijn te combineren zijn. Neem olijf, tomaat, amandel of ei, ingrediënten die veel in tapas worden gebruikt.
 
Iconische sherry's
Met de Fino Tio Pepe, de zoete Nectar Pedro Ximenez en de minimaal 30 jaar oude V.O.R.S. sherry’s hebben we een aantal iconen in ons assortiment. Samen met de sherry’s van Domecq, ook van González Byass, is het assortiment gevarieerd en compleet.
 

Bekijk hier het aanbod van Tio Pepe

 

 

 

Tio Pepe
Bronzen Award- International Wine Challenge (oogst 2016)
Zilver punten - Decanter (oogst 2016)
Gold award- Mundus Vini (oogst 2019)
Anderen kochten ook