Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 636 wijnen
160-Wildwijnen-blogbanner-z-tekst.jpg

Wildwijnen

Traditioneel gezien start het wildseizoen half oktober. Vanaf dat moment komen de mooie gerechten als een hertengebraad, eendenborstfilet of hazenpeper weer op tafel. De smaak van wild laat zich het beste omschrijven als ‘anders’. De typische smaak komt van het voedingspatroon dat de beesten in de vrije natuur hadden en door de beweging die het dier heeft gehad. Zo is het vlees beter doorbloed, donkerder van kleur en voller van smaak. Om hier een uitstekende wijnbegeleiding bij te vinden kan soms een uitdaging zijn. 
 
Bijgaand geven we u alvast wat wijnsuggesties:
 
Lage intensiteit
Gemiddelde intensiteit
Hoge intensiteit
Konijn, subtiel en elegant van smaak
Gans, vol intens en stevig 
Haas, volle gerijpte smaak
Ree, zeer rijk maar subtiel van smaak
Paul Jaboulet - Plan de Dieu
Eend, volle rijpe licht zoete smaak
Masi - Corbec
Duif, diepe ronde smaak
Fazant, frisse volle smaak
 
Hert, rijp en zacht van smaak
 
 
Wildzwijn, intense volle stevige smaak 

 

 

Het 'wow-effect'
Een goede wijn spijs combinatie kan het 'wow-effect' geven aan een gerecht. Smaken veranderen door de combinatie of worden juist versterkt. Als een wijn niet bij een gerecht past proeft u het één door het andere niet meer, de wijn of het gerecht is dan te dominant. Voor een goede wijn spijs combinatie kunt u de volgende handvatten gebruiken:
 

Structuur: Stevige gerechten vragen om stevige wijnen, streef ernaar dat beide goed te proeven blijven. Zoek naar overeenkomsten in de wijn en het gerecht en probeer hier een match te vinden. Een voorbeeld van een stevige wijn is Lapostolle Grand Selection Carmenère .

Zoek naar harmonie in aroma's: Een kruidig gerecht zal goed passen bij een  kruidige Syrah. Een voorbeeld van een kruidige wijn is Chateau Ste Michelle Syrah.

Contrast in smaak: Dit kan soms goed werken. Denk hierbij aan een zoete wijn bij een zout gerecht zoals bijvoorbeeld blauwaderkaas met port.

Proef en ervaar: Over smaak valt niet te twisten, daarom is het belangrijk vooral te proeven of een bepaalde combinatie werkt. Naarmate u dit vaker doet zult u bepaalde voorkeuren ontwikkelen.

Vraag de expert: Mocht u er niet uitkomen, stuur dan eenvoudig een mailtje met uw recept en we zullen u voorzien van een gepersonaliseerd wijnadvies. Mail hier uw recept.


La Miranda 

Secastilla Granacha Tinta 2018

Deze wijn is rijk en vol met een opvallende frisse afdronk. Net als wild gerechten weet deze wijn kracht en intense smaken te combineren met verfijning. Deze stevige en toch fruitige wijnen past perfect bij wildgerechten met fruit als garnituur zoals; "Stoofpot met konijn en paddenstoelen"
 
James Suckling 93 punten
Nu voor slechts € 13,75 € 11,50 per fles.
 

Bestel hier

 


Vergelegen 

Cabernet Sauvignon - Merlot 2015

Proef zeker de Cabernet Sauvignon - Merlot van Vergelegen bij wildgerechten. Het bouquet aroma’s van donkere pruimen, zwarte bessen, bramen, koffie, specerijen en hout zal een perfect combineren met een "Wildzwijn filet met honing, en bosbessensaus"
 
Platter's 4 sterren
Nu voor slechts € 16,75 € 14,95 per fles.

 

Bestel hier
 

Boschendal 

Black Angus 2018

Complexe maar toegankelijke, stevige rode wijn. Met aroma’s van bessen en pruimen, ondersteund door de geur van kaneel, anijs en cacaoboon. De uitgesproken smaken van deze wijn passen perfect bij een "klassieke hazenpeper", dat ook een hoge smaakintensiteit heeft. 
 
Platter's 4,5 sterren (oogst 2017)
Nu voor slechts € 49,50 € 41,75 per fles
 
Bestel hier