Domaine Fournier Pére et Fils

Fournier
Het begon allemaal in 1950, toen Paul Fournier de eerste zakelijke activiteiten startte. Het kostte hem negen jaar om zijn doelstelling te verwezenlijken om zijn eerste wijn te produceren op maar liefst 2 hectare land. Twintig jaar later namen zijn zonen Claude en Jacques de wijngaard van hem over met dezelfde passie voor het vak. In het begin van de jaren negentig bestaat Maison Fournier Père et Fils uit meer dan 60 hectare en het blijft groeien.

Ga naar de wijnen

Een divers assortiment

Bij het Franse wijnhuis Fournier zijn ze in staat om elk detail van het proces te beheersen, van het planten van de wijnstokken tot en met het bottelen. Ze gebruiken alleen de allerbeste selecties voor hun wijnen. Het assortiment varieert van hun traditionele cuvées vanuit Sancerre, Pouilly-fumé en Menetou-Salon tot de exclusievere cuvées uit Vendages d’Hélène en Sourire aux Anges.

Hoge kwaliteit, hoge bekendheid

De wijnen van Fournier zijn bekend in meer dan 65 landen vanwege hun constante hoge kwaliteit. De wijnen hebben al vele prijzen gewonnen, zoals het "Concours Mondial du Sauvignon Blanc" en ontvangen mooie recensies in vele nationale en internationale gidsen en tijdschriften.

Bekijk de Cuvées

Sancerre

De wijngaarden van Sancerre omvatten toplocaties in de dorpen als Verdigny, Sancerre, Bue en Maimbray. Sancerre is de thuisbasis van de Sauvignon Blanc. Het lijkt erop dat alle Sauvignon Blancs in de wereld proberen om de uitmuntende Sancerre te evenaren. Toch is Sancerre de kampioen in zijn vakgebied en zal niet snel overtroffen worden.

Pouilly fumé

De bijnaam ‘fumé’ staat voor gerookt. Dit slaat niet op een rokerige ondertoon in de wijn zoals je zou denken. Dit slaat op de grauwgrijze waas dat op de druiven te zien is.

Het lijkt net alsof er wat as op de druiven zit. De Pouilly fumé is zeer fris en aromatisch. In geur en smaak herkent u nuances van groene asperges, buxus, kruisbessen, witte rozen, witte perzik en anijs. Kortom, het is een werkelijk prachtige wijn met een rijke smaak. Fournier Pouilly Fumé Les Deux Cailloux