Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 627 wijnen
92 James Suckling

Franz Haas Gewürztraminer 2022

Herkomst: Italië, Alto Adige
Druif: Gewurztraminer
Romig en elegant wit, Complex, specerijen, kracht, rozen
Een van de meest toonaangevende en opvallende wijnmakers uit Alto Adige is Franz Haas. Deze Gewurztraminer is hier een voorbeeld van, deze eigenzinnige druif heeft een geheel eigen smaakpalet: lychee, sinaasappel, nootmuskaat en kruidnagel komen allemaal voorbij. De wijn is fris en rijk van smaak. Perfect bij gerechten uit de (pittige) Aziatische keuken, maar ook gegrilde vis is een mooie combinatie.
€ 22,95 € 26,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

De Gewürztraminer heeft een intens gouden kleur. Een rijke geur van complexe aroma's als lychee, sinaasappel, nootmuskaat en kruidnagel. Een glas wijn met een rijke smaak waarbij de kracht en frisheid goed in balans zijn. Mooie lange afdronk

Wijnmakers Franz Haas
Wijnkaartnaam Franz Haas Gewürztraminer
Land Italië
Regio Alto Adige
Jaargang 2022
Druif Gewurztraminer
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 14 - 16°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 4 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Perfecte kompaan voor gerechten uit de Aziatische keuken, gegrilde vis en pate
Sluiting Schroefdop
Smaak Romig en elegant wit
Alcohol 14%
Italië, Alto-Adige
Het wijnhuis Franz Haas, opgericht in 1880, ligt in het prachtige gebied Alto-Adige op de grens van Oostenrijk en Italië. Sindsdien timmert het bedrijf al zeven generaties aan de weg. Het wijnhuis werd altijd doorgegeven aan zonen met dezelfde naam, Franz. In de jaren ‘80 werd het grootste deel van de wijngaarden vernieuwd, waardoor er ruimte kwam voor nieuwe rassen die beter passen bij het type “terroir” van de streek.

De druiven zijn afkomstig van 55 hectare aan wijngaarden. De wijngaarden beginnen op een hoogte van 220 meter, oplopend tot 1.150 meter. Er is een grote verscheidenheid aan microklimaten en bodems, van klei tot kalksteen. De wijngaarden behoren tot de hoogste wijngaarden in Alto Adige.
 
De keuze voor de aanplant van wijnstokken op deze hoogten heeft bewezen dat er optimale en aromatische wijnen geproduceerd kunnen worden met een mooie zuurgraad. Grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht en een enorme aandacht voor de wijngaarden hebben hier ook bij geholpen.
 
Franz Haas is erkend als een toonaangevend deskundige van de meest gevoelige druivensoort van allen: de Pinot Nero. Ondanks alle aandacht, toewijding en hard werken, is deze schitterende druif eigenwijs en voorzien van een eigen karakter, net zoals Franz zelf.
 
Karakteristiek zijn ook de labels van de flessen. Deze zijn van de hand van Riccardo Schweizer die tijdens zijn carrière veel samenwerkte met artiesten als Picasso, Chagall, Cocteau, Paul Éluard and Le Corbusier.

Bekijk hier het aanbod van Franz Haas

Franz Haas
92 punten - James Suckling (oogst 2019)
A spicy gewurz, as always, with burning cloves on the palate, as well as dried apple and pineapple. It’s full-bodied, medium-dry, creamy-textured and flavorful on the finish. A little oily. Drink now.
92 punten - James Suckling (oogst 2021)
Perfumed nose of lychee, orange blossom, lime cordial and melon. Intense and exotic with a medium to full body and a perfumed, floral and tropical palate. Some white-pepper and anise notes at the end. Drink now. Screw cap.
Anderen kochten ook