Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 603 wijnen

Franz Haas Pinot Grigio IGT 2023

Herkomst: Italië, Alto Adige
Druif: Pinot Grigio
Licht, fris en fruitig wit, acacia, salie, honing, amandelen
Pinot Grigio uit Alto Adige is wereldberoemd en Franz Haas maakt een van de beste. Verfrissend, maar ook aromatisch met acacia honing, salie en amandelen in de smaak. Een spannende Pinot Grigio.
€ 15,25 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Een prachtige Pinot Grigio die gemaakt is in roestvrij stalen vaten om zo de fruit aroma’s en de frisheid van deze Pinot Grigio te behouden. Toch heeft deze Pinot Grigio wat volume doordat hij 4 maanden op de gistcellen heeft mogen rijpen.

Deze frisse Pinot Grigio van Franz Haas heeft een prachtig bloemig bouquet van acacia, salie, hooi en amandelen. De smaak is fris en elegant. Na drie tot vier maanden flesrijping zullen er prachtige aroma’s van lindebloesem en honing kenbaar worden in de wijn.

Wijnmakers Franz Haas
Land Italië
Regio Alto Adige
Jaargang 2023
Druif Pinot Grigio
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 8 - 10°C
Sluiting Kurk
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 13,5%
Italië, Alto-Adige
Het wijnhuis Franz Haas, opgericht in 1880, ligt in het prachtige gebied Alto-Adige op de grens van Oostenrijk en Italië. Sindsdien timmert het bedrijf al zeven generaties aan de weg. Het wijnhuis werd altijd doorgegeven aan zonen met dezelfde naam, Franz. In de jaren ‘80 werd het grootste deel van de wijngaarden vernieuwd, waardoor er ruimte kwam voor nieuwe rassen die beter passen bij het type “terroir” van de streek.

De druiven zijn afkomstig van 55 hectare aan wijngaarden. De wijngaarden beginnen op een hoogte van 220 meter, oplopend tot 1.150 meter. Er is een grote verscheidenheid aan microklimaten en bodems, van klei tot kalksteen. De wijngaarden behoren tot de hoogste wijngaarden in Alto Adige.
 
De keuze voor de aanplant van wijnstokken op deze hoogten heeft bewezen dat er optimale en aromatische wijnen geproduceerd kunnen worden met een mooie zuurgraad. Grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht en een enorme aandacht voor de wijngaarden hebben hier ook bij geholpen.
 
Franz Haas is erkend als een toonaangevend deskundige van de meest gevoelige druivensoort van allen: de Pinot Nero. Ondanks alle aandacht, toewijding en hard werken, is deze schitterende druif eigenwijs en voorzien van een eigen karakter, net zoals Franz zelf.
 
Karakteristiek zijn ook de labels van de flessen. Deze zijn van de hand van Riccardo Schweizer die tijdens zijn carrière veel samenwerkte met artiesten als Picasso, Chagall, Cocteau, Paul Éluard and Le Corbusier.

Bekijk hier het aanbod van Franz Haas

Franz Haas
Anderen kochten ook