Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 603 wijnen
97 Falstaff
95 James Suckling

Franz Haas Pinot Nero Ponkler 2018

Herkomst: Italië, Alto Adige
Druif: Pinot Nero
Krachtig en complex rood
Zijn allerbeste Pinot Noir draagt de naam Ponkler, een unieke, zeer gelimiteerde wijn die zich kan meten met de beste Pinot Noirs ter wereld. Ponkler is de naam van zijn hoogste Pinot Noir wijngaard en er worden slechts 2.500 flessen per jaar van gemaakt. "Aromas of ripe red and black berries stand out, underpinned by star anise and leather scents. In the mouth, it evokes cinchona barks and persuades with its full-body, its tannins, which are in constant development, its outstanding richness and its long-lasting finish." aldus Franz Haas. Wij hebben slechts 10 kistjes van 3 flessen weten te bemachtigen, persoonlijk gesigneerd door 'der Franz'. De wijn komt nu op dronk en kan zeker tot 2030 bewaard worden.
€ 130,00 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

De Pinot Nero Ponkler heeft een robijn rode kleur. Voorzien van een verleidelijk bouquet van rijpe bessen en kersen, kruidige tonen van peper en leer. Een sensationele smaak, elegant, mooie tannines, subtiel en structuur.

 

Wijnmakers Franz Haas
Wijnkaartnaam Franz Haas Pinot Nero Ponkler
Land Italië
Regio Alto Adige
Jaargang 2018
Druif Pinot Nero
Lagering 100% op eikenhouten vaten, Deels in roestvrijstalen tanks
Temperatuur 16 - 18°C
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14%
Italië, Alto-Adige
Het wijnhuis Franz Haas, opgericht in 1880, ligt in het prachtige gebied Alto-Adige op de grens van Oostenrijk en Italië. Sindsdien timmert het bedrijf al zeven generaties aan de weg. Het wijnhuis werd altijd doorgegeven aan zonen met dezelfde naam, Franz. In de jaren ‘80 werd het grootste deel van de wijngaarden vernieuwd, waardoor er ruimte kwam voor nieuwe rassen die beter passen bij het type “terroir” van de streek.

De druiven zijn afkomstig van 55 hectare aan wijngaarden. De wijngaarden beginnen op een hoogte van 220 meter, oplopend tot 1.150 meter. Er is een grote verscheidenheid aan microklimaten en bodems, van klei tot kalksteen. De wijngaarden behoren tot de hoogste wijngaarden in Alto Adige.
 
De keuze voor de aanplant van wijnstokken op deze hoogten heeft bewezen dat er optimale en aromatische wijnen geproduceerd kunnen worden met een mooie zuurgraad. Grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht en een enorme aandacht voor de wijngaarden hebben hier ook bij geholpen.
 
Franz Haas is erkend als een toonaangevend deskundige van de meest gevoelige druivensoort van allen: de Pinot Nero. Ondanks alle aandacht, toewijding en hard werken, is deze schitterende druif eigenwijs en voorzien van een eigen karakter, net zoals Franz zelf.
 
Karakteristiek zijn ook de labels van de flessen. Deze zijn van de hand van Riccardo Schweizer die tijdens zijn carrière veel samenwerkte met artiesten als Picasso, Chagall, Cocteau, Paul Éluard and Le Corbusier.

Bekijk hier het aanbod van Franz Haas

Franz Haas
97 punten - Falstaff (oogst 2016)
95 punten - James Suckling (oogst 2016)
Although this is five years old already, it’s still very fresh and slightly herbal on the nose with just a hint of licorice and tobacco leaf. A cool, fresh and delicate style of pinot noir, but with great balance, the fine tannins already beautifully integrated, the finish slightly oaky, but very subtle in spite of this. Drink or hold.
Anderen kochten ook