Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 636 wijnen
93 James Suckling

Franz Haas Lagrein 2018

Herkomst: Italië, Alto Adige
Krachtig en complex rood, Violen, krachtig, rijp fruit, stoer
De vergeten, lokale druif Lagrein is bezig met een comeback. Deze wijn van Franz Haas biedt veel, een neus van violen en vers gras, rijp rood fruit. De smaak is verleidelijk en voorzien van persoonlijkheid, vol fruit en krachtig in de afdronk. Lichte peperige tonen.
€ 24,95 | 75cl
Artikel niet op voorraad.
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

De 'vergeten druif' Lagrein is bezig met een comeback. Deze wijn van Franz Haas biedt veel, een neus van violen en vers gras, rijp rood fruit. De smaak is verleidelijk en voorzien van persoonlijkheid, vol fruit en krachtig in de afdronk. Lichte peperige tonen.

Wijnmakers Franz Haas
Wijnkaartnaam Franz Haas Lagrein
Land Italië
Regio Alto Adige
Jaargang 2018
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Deze Lagrein gaat goed samen met smaakvolle en kruidige gerechten, vleesschotels en pate
Sluiting Schroefdop
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 13%
Italië, Alto-Adige
Het wijnhuis Franz Haas, opgericht in 1880, ligt in het prachtige gebied Alto-Adige op de grens van Oostenrijk en Italië. Sindsdien timmert het bedrijf al zeven generaties aan de weg. Het wijnhuis werd altijd doorgegeven aan zonen met dezelfde naam, Franz. In de jaren ‘80 werd het grootste deel van de wijngaarden vernieuwd, waardoor er ruimte kwam voor nieuwe rassen die beter passen bij het type “terroir” van de streek.

De druiven zijn afkomstig van 55 hectare aan wijngaarden. De wijngaarden beginnen op een hoogte van 220 meter, oplopend tot 1.150 meter. Er is een grote verscheidenheid aan microklimaten en bodems, van klei tot kalksteen. De wijngaarden behoren tot de hoogste wijngaarden in Alto Adige.
 
De keuze voor de aanplant van wijnstokken op deze hoogten heeft bewezen dat er optimale en aromatische wijnen geproduceerd kunnen worden met een mooie zuurgraad. Grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht en een enorme aandacht voor de wijngaarden hebben hier ook bij geholpen.
 
Franz Haas is erkend als een toonaangevend deskundige van de meest gevoelige druivensoort van allen: de Pinot Nero. Ondanks alle aandacht, toewijding en hard werken, is deze schitterende druif eigenwijs en voorzien van een eigen karakter, net zoals Franz zelf.
 
Karakteristiek zijn ook de labels van de flessen. Deze zijn van de hand van Riccardo Schweizer die tijdens zijn carrière veel samenwerkte met artiesten als Picasso, Chagall, Cocteau, Paul Éluard and Le Corbusier.

Bekijk hier het aanbod van Franz Haas

Franz Haas
93 punten - James Suckling (oogst 2016)
Anderen kochten ook