Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 601 wijnen
93 Falstaff
93 James Suckling

Franz Haas Moscato Rosa 2022

Herkomst: Italië, Alto Adige
Zoet, Zoet, rozen, complex, gebalanceerd
Deze Moscato druiven worden geoogst op het moment van perfecte rijpheid om er deze magistrale licht rode dessertwijn van te maken. Een levendig aroma van rozen, kruidnagel, kaneel en sinaasappelschil. De smaak is complex, elegant en biedt een mooi evenwicht tussen zuur, zoet en lichte tannines. Ideaal bij desserts met chocolade en roodfruit.
€ 44,50 | 50cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

De Moscato Rosa heeft een robijn rode kleur en een levendig aroma van rozen, kruidnagel, kaneel en sinaasappelschil. De smaak is complex, elegant en biedt een mooi evenwicht tussen zuur, zoet en lichte tannines.

Wijnmakers Franz Haas
Wijnkaartnaam Franz Haas Moscato Rosa
Land Italië
Regio Alto Adige
Jaargang 2022
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 14 - 16°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 6 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Een speciale zoete wijn, ideaal bij desserts, chocolade en fruit
Sluiting Schroefdop
Smaak Zoet
Alcohol 11,5%
Italië, Alto-Adige
Het wijnhuis Franz Haas, opgericht in 1880, ligt in het prachtige gebied Alto-Adige op de grens van Oostenrijk en Italië. Sindsdien timmert het bedrijf al zeven generaties aan de weg. Het wijnhuis werd altijd doorgegeven aan zonen met dezelfde naam, Franz. In de jaren ‘80 werd het grootste deel van de wijngaarden vernieuwd, waardoor er ruimte kwam voor nieuwe rassen die beter passen bij het type “terroir” van de streek.

De druiven zijn afkomstig van 55 hectare aan wijngaarden. De wijngaarden beginnen op een hoogte van 220 meter, oplopend tot 1.150 meter. Er is een grote verscheidenheid aan microklimaten en bodems, van klei tot kalksteen. De wijngaarden behoren tot de hoogste wijngaarden in Alto Adige.
 
De keuze voor de aanplant van wijnstokken op deze hoogten heeft bewezen dat er optimale en aromatische wijnen geproduceerd kunnen worden met een mooie zuurgraad. Grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht en een enorme aandacht voor de wijngaarden hebben hier ook bij geholpen.
 
Franz Haas is erkend als een toonaangevend deskundige van de meest gevoelige druivensoort van allen: de Pinot Nero. Ondanks alle aandacht, toewijding en hard werken, is deze schitterende druif eigenwijs en voorzien van een eigen karakter, net zoals Franz zelf.
 
Karakteristiek zijn ook de labels van de flessen. Deze zijn van de hand van Riccardo Schweizer die tijdens zijn carrière veel samenwerkte met artiesten als Picasso, Chagall, Cocteau, Paul Éluard and Le Corbusier.

Bekijk hier het aanbod van Franz Haas

Franz Haas
8+ - De Grote Hamersma (oogst 2018)
93 punten - Falstaff (oogst 2018)
93 punten - James Suckling (oogst 2016)
Anderen kochten ook