Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 627 wijnen
93 Robert Parker
95 James Suckling

Franz Haas Pinot Nero Schweizer 2020

Herkomst: Italië, Alto Adige
Druif: Pinot Nero
Krachtig en complex rood, Kruiden, leer, rijpe kersen, subtiel
De druiven voor deze Pinot Nero 'Schweizer' groeien op verschillende percelen op een hoogte tussen de 350 en 700 meter. Door de grote verscheidenheid aan bodemsoorten krijgt deze wijn zijn eigen karakter. Alleen de beste druiven worden geselecteerd. Een wijn die volgens Franz Haas moeilijk te vangen is, 'for those who live intense emotions'.
€ 45,00 € 51,50 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

De Pinot Nero Schweizer heeft een robijn rode kleur. Voorzien van een verleidelijk bouquet van rijpe bessen en kersen, kruidige tonen van peper en leer. Een sensationele smaak, elegant, mooie tannines, subtiel en structuur.

Wijnmakers Franz Haas
Wijnkaartnaam Franz Haas Pinot Nero Selection Schweizer
Land Italië
Regio Alto Adige
Jaargang 2020
Druif Pinot Nero
Lagering Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 5 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs uitermate geschikt om te drinken bij wild (eend/fazant), konijn, rood vlees en verschillende kazen
Sluiting Schroefdop
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14%
Italië, Alto-Adige
Het wijnhuis Franz Haas, opgericht in 1880, ligt in het prachtige gebied Alto-Adige op de grens van Oostenrijk en Italië. Sindsdien timmert het bedrijf al zeven generaties aan de weg. Het wijnhuis werd altijd doorgegeven aan zonen met dezelfde naam, Franz. In de jaren ‘80 werd het grootste deel van de wijngaarden vernieuwd, waardoor er ruimte kwam voor nieuwe rassen die beter passen bij het type “terroir” van de streek.

De druiven zijn afkomstig van 55 hectare aan wijngaarden. De wijngaarden beginnen op een hoogte van 220 meter, oplopend tot 1.150 meter. Er is een grote verscheidenheid aan microklimaten en bodems, van klei tot kalksteen. De wijngaarden behoren tot de hoogste wijngaarden in Alto Adige.
 
De keuze voor de aanplant van wijnstokken op deze hoogten heeft bewezen dat er optimale en aromatische wijnen geproduceerd kunnen worden met een mooie zuurgraad. Grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht en een enorme aandacht voor de wijngaarden hebben hier ook bij geholpen.
 
Franz Haas is erkend als een toonaangevend deskundige van de meest gevoelige druivensoort van allen: de Pinot Nero. Ondanks alle aandacht, toewijding en hard werken, is deze schitterende druif eigenwijs en voorzien van een eigen karakter, net zoals Franz zelf.
 
Karakteristiek zijn ook de labels van de flessen. Deze zijn van de hand van Riccardo Schweizer die tijdens zijn carrière veel samenwerkte met artiesten als Picasso, Chagall, Cocteau, Paul Éluard and Le Corbusier.

Bekijk hier het aanbod van Franz Haas

Franz Haas
93 punten - Robert Parker (oogst 2019)
95 punten - James Suckling (oogst 2019)
Anderen kochten ook