Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 658 wijnen
https://www.winelist.nl/media/cache/16x9_thumb/media/image/article-overview/95-Lapostolle-blogbanner-z-tekst.jpg

Wijnen van Wereldklasse; Lapostolle, Chili

Apalta Single Vineyard 
Van dezelfde Apalta wijngaarden van de wijn Clos Apalta en La Parcelle 8, komt ook een wijn die met net zoveel toewijding en aandacht gemaakt wordt: Apalta Single Vineyard. In deze wijn proeft u de kwaliteit en het karakter van Apalta. James Suckling is het hiermee eens en geeft de oogst 2019 maar liefst 93 punten. 
 
Cuvée Alexandre Serie
Lapostolle maakt meer wijnen van wereldklasse en ook voor aantrekkelijke prijzen. Zo is de Cuvée Alexandre serie werkelijk uitmuntend, zeker gezien de prijs. Er zijn weinig wijnen die 94-95 punten scoren op het prijspunt rond de 20 euro per fles. De drie wijnen uit de Cuvée Alexandre serie kunnen wat langer rijpen. Ze beginnen op dronk te komen, maar zullen zich tussen 2023-2028 perfect hebben ontplooit. 
 
La Parcelle 8
Het Chileense wijnhuis Lapostolle heeft Chili als wijnland goed op de kaart weten te zetten met hun icoonwijn; Clos Apalta, die zich kan meten met de wereldtop. Nu zijn ze onderweg naar een vergelijkbaar succes met hun Single Vineyard wijn afkomstig van een meer dan 100 jaar oude wijngaard: La Parcelle 8. James Suckling heeft de wijn als eerste beoordeelt en hij gaf de wijn maar liefst 98/100 punten. Een ongekend hoge score voor een eerste oogst van een nieuwe wijn.
 
Meer over de wijnen
 

Deze actie is reeds gesloten