Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 639 wijnen
O.Leucura_blogbanner (1).jpg

O.Leucura van João Portugal Ramos

O.Leucura is een ode aan de ernstig bedreigde vogel; Oenanthe Leucura, oftewel de Zwarte Tapuit, die zijn toevluchtsoord vindt in de wijngaarden waar de wijnranken voor deze wijn staan. Deze nieuwe, zeer exclusieve wijn uit Portugal is ontstaan uit de samenwerking van twee toonaangevende wijnmakers; João Portugal Ramos en José Maria Soares Franco. Van oogstjaar 2015 zijn slechts 6404 flessen geproduceerd en wij kregen de uitnodiging een aantal kistjes te kopen. Met een prachtige score van 95 punten hebben we hier niet lang over na hoeven denken. Wij geven u graag als eerste de kans een kist van drie flessen te bemachtigen.
 
Direct intekenen

Gebundelde krachten
João Portugal Ramos en José Maria Soares Franco studeerden beiden in 1977 af aan ‘El Instituto Superior de Agronomia’ (Het hoger instituut voor Agronomie). In de jaren die volgden hebben de twee wijnmakers het Portugese wijnlandschap zowel nationaal als internationaal gevormd en sterk beïnvloed. In 2007 besloten ze de krachten te bundelen met wijnhuis Duorum. Samen hebben ze nieuw leven geblazen in de oude wijngaarden van de Douro-Vallei. Het wijnhuis is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal symbool van consistente kwaliteit en weergeeft de bijzondere stijl van de regio.
 
Uniek aankoopmoment
Jaargang 2015 is pas de derde oogst van deze wijn en hij wordt alleen gemaakt in de beste jaren. Eerdere oogsten waren 2011 en 2012 en de vrijgave van het eerstvolgende oogstjaar is pas weer over een aantal jaar gepland. Kortom, een unieke kans om een van de 34 beschikbare kistjes te bemachtigen. Wine Enthusiast geeft deze wijn maar liefst 95 punten. Internationaal nog een verborgen parel, maar in thuisland Portugal is deze wijn al ontdekt. Het vooraanstaande Portugese wijnblad Revista de Vinhos heeft jaargang 2015 toegevoegd aan de 'Top 30 van Portugal' (met 19/20 punten) en 'Best of Portugal & highly recommended'.

O.Leucura 2015
Touriga Nacional & Touriga Franca | Douro, Portugal
De druiven komen van de beste wijngaarden op Quinta de Castelo Melhor in Douro. Hier groeien de zeer oude wijnranken van de inheemse druiven ‘Touriga Nacional’ en ‘Touriga Franca’ naast elkaar. O.Leucura is een krachtige en complexe wijn die wordt gedomineerd door aroma's van rijp zwart fruit als bramen en cassis, aangevuld met geuren van viooltjes en wat kruidige tonen van het hout dat is gebruikt. De wijn is zich aan het ontwikkelen en dit brengt een prachtige complexiteit met zich mee. De smaak is krachtig en zeer geconcentreerd en wordt ondersteunt door een goede zuurgraad en rijpe tannines. De wijn sluit af met een mooie aanhoudende afdronk. Jaargang 2015 is op dronk, maar nog meer geschikt om de komende 25 jaar op te leggen voor verdere ontwikkeling.
Intekenprijs € 119 per fles (normale prijs € 135 per fles)
De wijn wordt geleverd in een prachtige kist van 3 flessen. Intekenen kan op maximaal 2 kisten per persoon.
 
Intekenen
 
gerelateerde blogs
168 Clos du Lican blogbanner z tekst

Clos du Lican

Nieuwe single vineyard wijn van Lapostolle

40 La Parcelle 8 blogbanner zonder tekst

La Parcelle 8

Prachtige Single Vineyard afkomstig van Perceel 8

bannergroot

Ontdek wijnland Portugal

Iedereen die op vakantie is geweest in dit schitterende land, kent zijn Marques de Borba wijnen van de wijnkaarten in de restaurants.

72 Magische Amarone wijnen blogbanner z tekst

De magie van Amarone

De huidige president Sandro Boscaini wordt 'mister Amarone' genoemd en heeft een groot deel van zijn leven gewijd aan deze unieke wijnen!