Prunotto Bansella Nizza

Top van Barbera
Christian Griffioen
Een van Prunotto's Cruwijnen, gemaakt van 100% Barbera druiven en afkomstig uit de nieuwe (sinds 2014) DOCG Nizza in Piemonte. Nizza is de naam van het kleinere gebied waar de wijn vandaan komt en Bansella de locatie van de wijngaard. Alle focus hier ligt op Barbera, het is het beste gebied om deze druif te verbouwen. Wat Barolo is voor Nebbiolo is Nizza voor Barbera. De wijn heeft 9 maanden op houten vaten gerijpt. Kenmerkende fruitigheid van de Barbera ondersteund door de houtrijping, maken dit een heerlijk glas.
Geschreven door Christian Griffioen, Wijngids

Beschikbaarheid: In voorraad

Excl. BTW: 16,49 Incl. BTW: 19,95

U spaart 40 tonnetjes bij het kopen van dit product

Bijkomende informatie

Artikelnummer 4109
Wijnkaartnaam Prunotto Bansella Nizza
Land Italië
Regio Piemonte
Herkomst D.O.C.G. Nizza
Jaargang 2017
Druif Barbera
Druif omschrijving 100% Barbera
Bodemtype Leem (kiezel en aarde)
Vinificatie Bij binnenkomst van de oogst worden de de druiven ontsteelt en gekneusd. Maceratie en fermentatie vindt plaats op roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt zo’n 9 maanden op kleine houten vaten (gebruikt), hierna wordt de wijn gebotteld.
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Lagering omschrijving 9 maanden op kleine houten vaten (gebruikt)
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 3-5 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Mooi bij diverse vlees- en wildgerechten en kazen.
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 14%
Duurzaamheid Duurzaam werkend
Veganist Nee

Prunotto Bansella Nizza

Intens robijnrode kleur. Rijke fruitige aroma's van pruimen, viooltjes, chocolade en drop. Een volle, gebalanceerde smaak met frisse zuren in de afronk.

Awards

  • 92 punten - James Suckling (Jaargang 2016)

Over Prunotto

In 1989 werd Prunotto overgenomen door het Italiaanse kwaliteitshuis Antinori en zonder enige twijfel zijn zij de beste partij die de kwaliteit van de deze topwijnen uit Piemonte kan waarborgen.

Ontdek Prunotto