Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 620 wijnen
https://www.winelist.nl/media/cache/16x9_thumb/media/image/article-overview/73-Weingut-Martinshof-blogbanner-z-tekst.jpg

Weingut Martinshof

De romeinen maakten al wijn op de glooiende heuvels van Rheinhessen. Oud is dit gebied dus zeker, maar ouderwets kun je het geenszins noemen. Rheinhessen heeft het allemaal: Een nieuwe generatie wijnmakers in aantocht, jarenlange kennis en een ideaal klimaat. Het resultaat zijn verfijnde, elegante en  spannende wijnen.

Weingut Martinshof
Bij dit wijnhuis werkt de hele familie Martin mee in de wijngaarden. Ervaring, innovatie, respect voor de natuur en de moderne wijnproductiemethoden en keldertechniek bepalen het dagelijkse werk op Weingut Martinshof. Ze maken geen gebruik van insecticiden en gaan respectvol met de natuur om.

Ligging
De wijngaarden van Weingut Martinshof behoren voor een belangrijk deel tot de traditionele toplocaties aan de Rijn rondom Dienheim, een idyllisch dorpje tussen Mainz en Worms. Het gebied is Rheinland-Pfalz en specifieker; Rheinhessen. Dit ligt in het Zuidwesten van Duitsland. Het gebied kent een bijna 300-jarige wijntraditie en wijnstokken groeien op zware verweerde kalkbodems waardoor de wijnen prachtig verfijnd zijn.

Wijnen
Traditionele druiven uit dit gebied zijn bijvoorbeeld Riesling en Weissburgunder, maar er worden ook rode wijnen gemaakt zoals Spätburgunder en Dornfelder. De witte wijnen van de familie hebben een levendige frisheid en de diverse Rieslings bevatten veel subtiele aroma’s van fruit tot aan mineralen. De rode wijnen zijn prachtig verfijnd en ook licht gekoeld heerlijk. Ideaal voor de aankomende lentedagen dus!

Het mooie aan Rheinhessen is dat de wijnen een super prijs-kwaliteit verhouding hebben. Geniet van de klassieke Riesling, de top van het gebied ‘Oppenheimer Sackträger’ of een van de rode wijnen zoals de klassieke Spätburgunder.