Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 627 wijnen
https://www.winelist.nl/media/cache/16x9_thumb/media/image/article-overview/Alternatieven_Bordeaux_blogbanner_z_tekst.jpg

Bordeaux Alternatieven

Het is altijd lastig om goede Bordeauxwijnen te vinden voor aantrekkelijke prijzen, de absolute top Bordeaux gaan weg voor ongelofelijke prijzen en veel van het middensegment is niet altijd even lekker. Gelukkig zijn er uitstekende alternatieven voor Bordeaux wijnen.

Geheime ingrediënt
In Bordeaux is de hoofdrol weggelegd voor drie druivenrassen, Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc. Merlot en Cabernet Franc domineren voornamelijk de rechteroever, waar u de bekende appellaties als Pomerol en St. Emilion vindt. Aan de linkeroever vindt u de befaamde appellaties, Pauilliac, St Estèphe en Margaux. Aan deze kant van de oever is Cabernet Sauvignon het geheime ingrediënt van de Bordeaux blend.

Wereldwijde Bordeaux
Een goed voorbeeld doet volgen. Veel wijnmakers bestuderen daarom de technieken die in de Bordeaux worden gebruikt. Deze ervaring en kennis passen ze toe op hun eigen wijnen. Hierdoor zijn er wereldwijd voortreffelijke wijnen die geïnspireerd zijn op de Bordeaux stijl. Een uitstekend voorbeeld hiervan is de Christine van wijnhuis Buitenverwachting in Zuid-Afrika.

Bordeaux alternatieven
Tegenwoordig zijn produceren veel wijnregio's hoogwaardige wijnen van de Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc blend. Denk hierbij aan Stellenbosch in Zuid-Afrika, Toscane in Italië, Somontano in Spanje, Mendoza in Argentinië en Colchagua in Chili