Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 639 wijnen
https://www.winelist.nl/media/cache/16x9_thumb/media/image/article-overview/Fincamoncloa_estate.jpg

Het beste uit Spanje

Spanje heeft zeer beroemde wijnstreken en producenten; denk hierbij aan Vega Sicilia uit Ribera del Duero, Bodegas Roda uit Rioja, Belondrade y Lurton uit Rueda en Terras Gauda uit Rías Baixas. Stuk voor stuk prachtige wijnen en wereldberoemd. Maar Spanje heeft ook prachtige wijnen uit (nog) onbekende gebieden, waar wijnen worden gemaakt die zich kunnen meten met de beroemde wijnen en nu ook nog erg betaalbaar zijn.
 
Somontano
Een van deze onbekende gebieden die onze aandacht trok is Somontano, gelegen aan de voet van de Pyreneeën. Veel wijngaarden in dit gebied zijn hierdoor glooiend en hoger gelegen dan normaal. Somontano betekent dan ook letterlijk ‘onderaan de berg’. Een berg die beschermt tegen de koude noordenwind en zorgt voor bijzondere microklimaten.
 
Garnacha én Bordeaux-druiven
Ook al plantten de Romeinen hier al druivenstokken aan, de wijnbouw kwam pas echt op gang dankzij de verwoestende phylloxera-uitbraak in de Franse wijngaarden aan het eind van de 19e eeuw. Franse wijnboeren staken in die tijd de Pyreneeën over op zoek naar meer geluk en namen hun wijnstokken mee. Vandaar dat diverse Bordeaux-rassen – naast de echte inheemse druivenrassen zoals Tempranillo en Garnacha – ook bijna als autochtoon worden gezien.
 

Op de route van de 'Pueblas Blancas' (witte dorpjes) in Andalusië, wordt Arcos de la Frontera beschouwd als een van de mooiste steden in Spanje. Het gebied is beroemd om de premium Sherry. Maar ook het maken van krachtige rode wijnen is traditie in het gebied en gaat terug tot de 14e eeuw. Graag neem ik u mee naar Andalusië aan de hand van enkele werkelijk unieke wijnen, van de beste Fino tot de krachtige rode Moncloa en om af te sluiten enkele edelzoete wijnen.

González Byass
De familie González is diepgeworteld in Andalusië en is een echt familiebedrijf. Opgericht in 1835 in Jerez, Spanje, produceren zij al meer dan 180 jaar de beste sherry's, zoals de wereldberoemde Tio Pepe Fino. González Byass is een van de voortrekkers in het wereldwijd op de kaart zetten van de prachtige sherry’s. Van beendroog tot edel zoet.

69 Resultaten gevonden
Vind uw wijn
Druif
Smaak
Regio