Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 635 wijnen
89 Wine spectator

Chateau Ste. Michelle Riesling 2021

Herkomst: Verenigde Staten, Washington State
Druif: Riesling
Zoet, Klassiek, perzik, mineralig, sappig
Chateau St Michelle is dé producent van het andere grote wijngebied in Amerika: Washington State. Alle aandacht gaat uit naar California en Napa, maar ook hier worden zeer goede wijnen geproduceerd in een bijna perfect klimaat. Zo ook deze Riesling, niet helemaal droog en daardoor zeer geschikt voor pittige Aziatische gerechten.
€ 16,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Heerlijke, toegankelijke en verfrissende Riesling, die niet geheel droog gevinificeerd is. Klassieke Washington State Riesling met in de geur en smaak sappige aroma’s van rijpe perzik en subtiele tonen van mineralen.

Chateau Ste Michelle wine
Wijnkaartnaam Chateau Ste. Michelle Riesling
Land Verenigde Staten
Regio Washington State
Jaargang 2021
Druif Riesling
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 10 - 12°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 3-4 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Heerlijk bij vers fruit, milde kazen, krab, kip en kruidige gerechten met dille, kervel, koriander en peterselie.
Sluiting Schroefdop
Smaak Zoet
Alcohol 12,5%
Verenigde Staten, Washington State
Ten noorden van Californië ligt Washington State, waar een brede range van kwalitatief hoogwaardige wijnen wordt gemaakt. De ligging op dezelfde breedtegraad als de Bordeaux en het stabiele klimaat, zorgen voor perfecte omstandigheden om goede wijnen te maken. De Noordelijke ligging zorgt voor een frissere stijl wijnen dan Californië, maar uiteraard wel met de nodige kracht die je van Amerikaanse wijnen mag verwachten. De wijnen uit Washington State worden gekenmerkd door: "Best price for value"
 
Een pioniersrol
Chateau Ste. Michelle is de oudste winery uit Washington State en heeft sinds 1934 een pioniersrol vervuld in dit wijngebied. Met 2.500 hectare grond, hebben ze een aanzienlijk aandeel in de wijnproductie in de regio. Vanaf het begin hebben ze gezocht naar het maken van de beste kwaliteit. Een grote stap voorwaarts maakte men toen er joint ventures kwamen met de beroemde Italiaanse familie Antinori en met de befaamde Duitse wijnmaker Dr. Ernst Loosen.
 
Chateau Ste. Michelle
89 punten - Wine spectator (oogst 2017)
Lively and supple, with spirited lemon zest and grapefruit flavors that persist with fresh acidity.
Anderen kochten ook