Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 607 wijnen

Masi Lunatio Lugana 2020

Herkomst: Italië, Veneto
Druif: Verdicchio
Licht, fris en fruitig wit, Citrus, droog, levendig, ananas
We weten inmiddels dat de wijnmakers van Masi geweldige wijnen maken, want dit doen ze al meer dan 100 jaar. hun kunde en kennis wordt weer eens bewezen met deze frisse Lunatio Lugana, waar de druiven uitzicht hebben op het Gardameer. Een 100% organic wijn, waar respect voor de natuur hoog in het vaandel staat.
€ 17,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Deze Lunatio Lugana heeft een strogele kleur en een opvallend frisse geur van ananas en citrus. Deze kenmerken vind je ook terug in de smaak. Een glas met een mooie levendige frisheid, grassige tonen en lekker droog

Wijnmakers Masi
Wijnkaartnaam Masi Lunatio Lugana
Land Italië
Regio Veneto
Jaargang 2020
Druif Verdicchio
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 8 - 10°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Ideaal aperitief, perfect bij antipasti en lichte visgerechten
Sluiting Schroefdop
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 12%
Duurzaamheid Biologisch gecertificeerd
Masi
De wijngaarden van Masi liggen in de ‘Vajo dei Masi’ in het Noordoosten van Italië. De eerste wijngaarde in Valpolicella werd al aangekocht in 1772. Aan het roer van dit bedrijf staat de familie Boscaini, al meer dan 7 generaties houd deze familie zich bezig met het verbouwen van druiven en het maken van wijn. Het bedrijf en de wijngaarden liggen midden in het Valpolicella gebied, het land van de wereldberoemde ‘Amarone’ wijnen. De Amarone’s van Masi zijn wereldberoemd en van een onderscheidende kwaliteit. Tegenwoordig maakt de familie niet alleen in dit gebied wijnen, maar ook in Toscane en zelfs Argentinië.
 
Amarone
Als men aan Amarone denkt, denkt men aan Masi. De wijnen van Masi genieten een grote bekendheid en zijn bijna in elk land ter wereld te verkrijgen. Zoals gezegd is Masi de Amarone specialist bij uitstek. Maar liefst zeven soorten worden er geproduceerd, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. Wat de Amarones met elkaar gemeen hebben is de traditionele techniek van het drogen van druiven op bamboematten. Dit wordt de ‘appassimento techniek’ genoemd en Masi is wereldberoemd in het gebruik hiervan. Het resultaat van dit proces, zorgt voor de prachtige concentratie in de Amarone’s van het huis.  
 
“To understand what Amarone really represents you have to have been born in Valpolicella. Amarone is more than just a wine or a technique – it’s a philosophy, an art, a life companion.”
Sandro Boscaini | CEO Masi winery
 
De wijngaarden
Masi cultiveert in totaal voor meer dan 1300 hectare aan wijngaarden verdeeld over de gebieden Veneto, Toscane en Argentinië. Er worden veelal inheemse druivensoorten verbouwd die optimaal tot hun recht komen in de gebieden. Denk hierbij aan de klassieke Corvina, Rondinella en Molinara. Maar ook Oseleta, Pinot Grigio en Verduzzo en in Argentinië de Malbec.  
 
Serego Alighieri & Bossi Fedrigotti
Het historische huis Serego Alighieri in het hart van Veneto is sinds 1960 onderdeel van Masi. De samenwerking met het eveneens iconische Bossi Fedrigotti is er sinds 2007. De huizen bundelen zo krachten en in samenwerking worden hier prachtige wijnen gemaakt.
 
Masi
Anderen kochten ook