Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 627 wijnen
https://www.winelist.nl/media/cache/16x9_thumb/media/image/article-overview/85-Perfecte-mosselwijnen-blogbanner-z-tekst.jpg

Mosselwijnen

Een traditioneel gerecht uit de Nederlandse keuken is het mosselpannetje. Een heerlijk gerecht wat perfect gepaard kan worden met een goed glas wijn.

Mosselseizoen
Vroeger waren mosselen alleen verkrijgbaar in de maanden met een 'r' in de naam. Dit kwam doordat er geen gekoeld transport bestond, waardoor de mosselen minder lang bewaard konden worden. Tegenwoordig kunnen mosselen vanuit de kwekerij tot aan de vishandel gekoeld blijven waardoor het seizoen van juli tot en met april loopt. Geniet daarom de komende weken nog even van de laatste mosselen van het seizoen, natuurlijk in combinatie met een heerlijk glas wijn.

De perfecte mosselwijn
Een juiste wijnkeuze bij mosselen is erg belangrijk gezien het gerecht van zichzelf niet een enorm sterke smaak heeft. Al snel zal een wijn het gerecht domineren. Een houtgelagerde Chardonnay uit de Bourgogne is een absolute misser bij een gerecht als Mosselen. U kunt beter gaan voor een fruitige aromatische wijn met een hoge zuurgraad en die geen houtlagering heeft gezien. Goede voorbeelden van druivenrassen waar u aan kunt denken zijn; Pinot Blanc, Sauvignon Blanc en Riesling. 
 
Deze actie is reeds gesloten