Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 653 wijnen

Paul Jaboulet Aîné Gigondas Pierre Aiguille

Herkomst: Frankrijk, Rhône
Druif: Grenache, Mourvedre, Syrah / Shiraz
Krachtig en complex rood, Krachtig, rood fruit, specerijen, aromatisch
Gigondas is een van de beste appellations in de Rhone, staat vaak in de schaduw van Chateauneuf, maar doet er zeker niet onder. Dit is een voorbeeld van een heerlijke volle Grenache-Syrah blend, gerijpt en heerlijk bij stoofgerechten of wild.
€ 28,95 | 75cl
Artikel niet op voorraad.
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Helderrode kleur. Zeer aromatische, goed gebalanceerde, krachtige en ook elegante wijn waarin het rode fruit, kruiden en specerijen goed samen gaan. De krachtige geur en smaak geven een prachtige reflectie van de geuren en de zon van het zuiden van Frankrijk.

Paul Jaboulet winemaker
Wijnkaartnaam Paul Jaboulet Aîné Pierre Aiguille
Land Frankrijk
Regio Rhône
Druif Grenache, Mourvedre, Syrah / Shiraz
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 10 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Lekker bij Mediterrane gerechten en ook een mooie begeleider van rood vlees, lam en pittige kazen.
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14,5%
Frankrijk, Rhone
Opgericht in 1834 door de oudste (Aîné) zoon van wijnbouwer Antoine Jaboulet, ontwikkelde zich tot een icoon van de wijnbouw in de Rhônestreek. Nadat de Zwitserse familie Frey het in 2006 overnam, kreeg het wijnhuis een nieuwe impuls dankzij investeringen in wijngaarden, behuizing en wijnmaakfaciliteiten. Al generaties lang is de familie Frey bij het maken van wijn betrokken. Zo is de is familie ook eigenaar van Château La Lagune in Haut-Médoc.
 
Caroline Frey
Bij Caroline Frey, de oudste dochter van Jean-Jacques, is het wijnmaken met de paplepel ingegoten. Ze maakte in 2004 haar eerste wijn van Château La Lagune. Vandaag de dag is zij, samen met haar broer, eindverantwoordelijk voor de wijnen van Paul Jaboulet Aîné. Het resultaat is een van de meest toonaangevende (en ISO 14001 gecertificeerde) wineries in de Rhône.
 
Cotes du Rhone Villages
Twintig dorpen mogen hun gemeentenaam toevoegen aan de herkomstaanduiding Côtes du Rhône Villages vanwege het onderscheidende karakter van de wijnen die daar vandaan komen. De druiven moeten 100% afkomstig zijn uit het betreffende dorp.
 
Plan de Dieu 
Een van deze 'Villages' is PIan de Dieu, gelegen op de kleistenen terrassen tussen Cairanne en het beroemde Gigondas. De eerste tekenen van de wijngaarden komen uit de Middeleeuwen. De monniken rondom Plan de Dieu verzorgden en bewaakten de wijngaarden, 'onder het zicht van god'. Zeer oude stokken Grenache, Mourvedre en Syrah leveren hier een krachtige en toch zeer aangenaam drinkende wijn op. 
 
Chateauneuf-du-Pape
Het allerbekendste dorp in de Rhone is natuurlijk Chateauneuf-du-Pape. Al in 1936 verkreeg het zijn huidige Cru status vanwege de uitzonderlijke wijnen die hiervan komen. Er zijn veel Chateauneuf wijnen op de markt en helaas is de kwaliteit wisselend. Maar een echt goede Chateauneuf is een waar feest in het glas.
 
Paul Jaboulet Aîné
Anderen kochten ook