Nu nog een van de best bewaarde geheimen van Piero Antinori, maar vast niet lang meer. De wijn wordt alom gewaardeerd om zijn unieke karakter en hoge kwaliteit. De naam van de wijn komt voort uit de plaats waar de wijngaarden gelegen zijn, op het Le Mortelle estate. Op deze plek van de heuvel (Poggio) groeien al eeuwenlang eenden (plaatselijk ‘nane’ genoemd) op. Ook in het ontwerp van het etiket komt dit terug. Le Mortelle is in 1999 aangekocht door de familie Antinori met de ambitie om schitterende en verrassende (witte) wijnen te maken in een gebied waar met name Sangiovese en Cabernet Sauvignon aangeplant stonden. In de wijnen van Le Mortelle vind je een kruidig aroma afkomstig van de typisch Toscaanse Mortella, een struik met wilde zwarte bes die je overal langs de kust tegenkomt. Deze struik is de inspiratie geweest voor de naam van het huis en ook in het logo van Le Mortelle vind je hem terug.
Wijnkaartnaam | Antinori Ampio delle Mortelle |
Land | Italië |
Regio | Toscane |
Jaargang | 2019 |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Carmenere |
Lagering | 100% op eikenhouten vaten |
Temperatuur | 16 - 18°C |
Bewaarpotentie | Op dronk en nog zeker 10 jaar na het oogstjaar te bewaren |
Wijn & Spijs | Prachtige combinatie bij goed vlees van de barbecue, wild gerechten en gegrilde groenten. |
Sluiting | Kurk |
Smaak | Krachtig en complex rood |
Alcohol | 14% |