Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 615 wijnen

Bossi Fedrigotti Vign’Asmara Chardonnay 2016

Herkomst: Italië, Dolomiti
Druif: Chardonnay
Smaakvol en complex wit, verfijnd, ananas, vanille, botertje
De Vign'Asmara is een houtgelagerde Chardonnay. Heerlijke wijn met in de geur een contrast tussen zachte vanille en krachtige specerijen.
€ 24,50 | 75cl
Artikel niet op voorraad.
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Lichtgele kleur met groene highlights. Heerlijke wijn met in de geur een contrast tussen zachte vanille en krachtige specerijen. Rijke, fruitige smaak met tonen van abrikozen, ananas en een licht ‘botertje’.

Wijnmakers Masi
Wijnkaartnaam Bossi Fedrigotti Vign’Asmara Chardonnay-Gewürztraminer
Land Italië
Regio Dolomiti
Jaargang 2016
Druif Chardonnay
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 10°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 4 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Rijke, fruitige smaak met tonen van abrikozen, ananas en een licht ‘botertje’.
Sluiting Kurk
Smaak Smaakvol en complex wit
Alcohol 13%
De familie
De adellijke familie Bossi Fedrigotti woont al bijna 600 jaar in Trentino op hun eigen landgoed. In al die jaren hebben meer dan 300 familieleden zich met liefde en passie ingezet om wijnen te maken. De eerste jaargang ooit geproduceerd was in 1697. De huidige eigenaren, Maria Jose & Gian Paolo Bossi Fedrigotti, blijven met dezelfde passie en liefde wijn maken op de oude landgoederen. Sinds 2007 is er een samenwerking met Masi Agricola.
 
Het gebied
Passie voor het land en het maken van karakteristieke wijnen die de aroma's van de Dolomieten uitdrukken. Dit was het doel vanaf de eerste vintage in 1697 tot de grote innovatie van 1961, toen graaf Federico Fojaneghe de eerste Bordeaux-blend in Italië creëerde. Naast het verbeteren van de technieken zorgt men mede met Masi voor de wereldwijde distributie van dit gerenommeerde en authentieke wijnhuis uit de provincie Trentino.
 
De wijnen
Op het estate worden bijzondere wijnen geproduceerd van onder andere de Pinot Grigio druif, maar ook een combinatie van Chardonnay en de aromatische druif Gewurztraminer. De rode wijnen zijn al net zo speciaal met onder andere het gebruik van de inheemse 'Marzemino' druif. 
 
Bossi Fedrigotti
Anderen kochten ook