Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 652 wijnen

Esterházy Grüner Veltliner Klimt 2021

Herkomst: Oostenrijk, Burgenland
Druif: Grüner Veltliner
Licht, fris en fruitig wit, Fris, appel, peer, peper, balans
Deze Grüner Veltliner van Esterhazy heeft een zeer onderscheidende smaak van witte pepers en groene appels. Verkwikkend fris en toch een bite door de pepers en frisse appels.
€ 11,75 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Een frisse neus en exotische aroma’s van appel, peer en grapefruit, aangevuld met kruidige pepertonen. De levendige zuurgraad is perfect in balans met het frisse karakter van de wijn. Een genot om te drinken. 
 

Wijnmakers Weingut Estarhazy
Wijnkaartnaam Esterházy Grüner Veltliner
Land Oostenrijk
Regio Burgenland
Jaargang 2021
Druif Grüner Veltliner
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 6 - 8°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Perfect bij frisse salades of als aperitief wijn.
Sluiting Schroefdop
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 12%
Oostenrijk, Eisenstadt
De geschiedenis van het huis Esterházy gaat terug naar de 13e eeuw. Keizer Leopold I huisde vanaf 1683 in het barokke Esterházy paleis in Eisenstadt. De familie had interesse in wetenschap, kunst, muziek en wijn. Er werd met liefde in de wijngaarden en -kelders geïnvesteerd en ze waren altijd op zoek naar innovaties. Zo hebben ze bijvoorbeeld de Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Blanc geïntroduceerd in de regio. Hun wijn was zo geliefd, dat Joseph Haydn, de bekende componist aan het hof, zich zelfs voor een deel liet uitbetalen in wijn.
 
Ideale omstandigheden
De wijngaarden van ‘Weingut' Esterházy zijn gelegen op de mooiste locaties in Burgenland. Het milde klimaat met 300 zondagen per jaar en het uitstekende terroir zorgen voor een zeer goede rijping van de druiven. Voeg daar de zeer moderne wijnkelder en de internationale ervaring en methodische manier van werken van de wijnmakers aan toe en je krijgt zeer kwalitatieve en karaktiristieke wijnen. 
 
Esterházy
Anderen kochten ook