Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 654 wijnen
89 Wine Enthusiast

Esterházy Zweigelt Classic 2017

Herkomst: Oostenrijk, Burgenland
Druif: Zweigelt
Vol en rond rood, Elegant vol, rood fruit, zachte tannines
Zweigelt is één van de echt Oostenrijkse druiven en geeft heerlijke verfrissende rode wijnen die ook uitstekend koel gedronken kunnen worden. Zet deze dus op warme dagen in de koelkast en geniet van heerlijk zacht rood fruit, kruiden en heerlijke zachte tannines.
€ 13,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Wat een prachtige donkere robijnrode kleur. In de neus ruikt het naar kersen en zwarte bessen, en ook een hint van nougat. De elegante stevigheid en de zachte tannines maken het een zeer aangename wijn om te drinken.

Wijnmakers Weingut Estarhazy
Wijnkaartnaam Esterhazy Zweigelt Classic
Land Oostenrijk
Regio Burgenland
Jaargang 2017
Druif Zweigelt
Lagering 100% op grote houten vaten
Temperatuur 14 - 16°C
Bewaarpotentie Op dronk
Sluiting Schroefdop
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13%
Oostenrijk, Eisenstadt
De geschiedenis van het huis Esterházy gaat terug naar de 13e eeuw. Keizer Leopold I huisde vanaf 1683 in het barokke Esterházy paleis in Eisenstadt. De familie had interesse in wetenschap, kunst, muziek en wijn. Er werd met liefde in de wijngaarden en -kelders geïnvesteerd en ze waren altijd op zoek naar innovaties. Zo hebben ze bijvoorbeeld de Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Blanc geïntroduceerd in de regio. Hun wijn was zo geliefd, dat Joseph Haydn, de bekende componist aan het hof, zich zelfs voor een deel liet uitbetalen in wijn.
 
Ideale omstandigheden
De wijngaarden van ‘Weingut' Esterházy zijn gelegen op de mooiste locaties in Burgenland. Het milde klimaat met 300 zondagen per jaar en het uitstekende terroir zorgen voor een zeer goede rijping van de druiven. Voeg daar de zeer moderne wijnkelder en de internationale ervaring en methodische manier van werken van de wijnmakers aan toe en je krijgt zeer kwalitatieve en karaktiristieke wijnen. 
 
Esterházy
89 punten - Wine Enthusiast (oogst 2017)
Anderen kochten ook